Υπό κατάργηση η διεύθυνση apodimoi.gov.gr

Σε διευκρινίσεις προχώρησαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών για την πλατφόρμα apodimoi.gov.gr, στην οποία εμφανίζεται σφάλμα απορρήτου.

Σύμφωνα με τις πηγές, η πλατφόρμα apodimoi.gov.gr έχει μεταφερθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση apodimoi.ypes.gov.gr,

υπό το Υπουργείο Εσωτερικών και λειτουργεί κανονικά. Η ηλεκτρονική διεύθυνση apodimoi.gov.gr τελεί υπό κατάργηση.

Το ζήτημα έχει προκύψει μετά από καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων που δέχτηκαν προεκλογικό email, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, όπως λένε οι ίδιοι.

Yπενθυμίζεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεκίνησε έρευνα προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Πλέον, το θέμα έφτασε και στη Βουλή, μετά από ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε διακριτικές αποστάσεις από την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Νομοθετική πρωτοβουλία για το ψήφισμα Καρυστιανού ζητάει ο Βασίλης Κόκκαλης

Νέα Αριστερά: Η ΝΔ διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για στοχευμένες εκλογικές και όχι μόνο καμπάνιες

Αγωνιώδης αντιπερισπασμός από τη ΝΔ για το θέμα Ασημακοπούλου: Κατηγορεί τον Αρβανίτη ότι έγραψε το ψήφισμα της Ευρωβουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό,ypo