Υποψηφιότητα Μπελέρη: Ο Μητσοτάκης μετράει τα υπέρ και τα κατά – η συζήτηση με την Φον ντερ Λάιεν και το δεξιό κοινό

Το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με περισσότερο παλμό και πιο ενθουσιώδη χειροκροτήματα σε σχέση με την αρχή του, την Παρασκευή και με τον Κ. Μητσοτάκη να βλέπει πιο καθαρά τα διλήμματα των ευρωεκλογών και να βάζει τον εαυτό του στο πρώτο πλάνο της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα περιοδείες που θα ολοκληρωθούν την τελευταία εβδομάδα των ευρωεκλογών εννοώ την επόμενη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση αναμένεται η ανακοίνωση το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

λίγες ώρες μετά τη λήξη των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα αναδειχθούν τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο αν τελικά κύριος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την συμμετοχή του Φρέντι Μπελέρι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο γιος και ο αδερφός του κ. Μπέλερι έδωσαν το παρών στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα ο γιος του είχε και φωτογραφικό ενσταντανέ με τον πρώην υπουργό επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος η πληροφορίες λένε ήταν και εκείνος που πρώτος σκέφτηκε την υποψηφιότητα Φρέντι Μπελέρι ως μία κίνηση που θα ενίσχυε το δεξιό προφίλ του ευρωψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι ενστάσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Εξωτερικών έχουν αρκούντως μετριαστεί αν όχι και εξαφανιστεί. Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό πρέπει να το συζήτησε ο  πρωθυπουργός και με την κυρία Φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα μια και πολλοί λένε ότι η συμμετοχή Μπελέρι θα δώσει μια Ευρωπαΐκή διάσταση στην παράνομη φυλάκιση του από το καθεστώς της Αλβανίας. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η γραφειοκρατία των Βρυξελλών επιθυμεί κάτι τέτοιο ή όχι;

Τα κυβερνητικά στελέχη που είναι κοντά στον πρωθυπουργό τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα λέγοντας πως η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν και αρκετά εξ’αυτών θεωρούν ότι ο κύριος Μπελέρι είναι πια πάρα πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την επόμενη Δευτέρα. Ωστόσο κανένας δεν μιλά ακόμα για κλειδωμένη υποψηφιότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όσοι υποστηρίζουν την υποψηφιότητά Μπελέρι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι μία κίνηση Ρουά ματ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας προς το δεξιό της ακροατήριο καθώς μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που κοιτάζουν ευνοϊκά την πιθανότητα να ψηφίσουν Κυριάκο Βελόπουλο κυρίως ως αντίδραση στο νομοσχεδίο για την ισότητα στο γάμο.

Μάλιστα υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος σε περιοδείες που κάνουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αναφέρουν ότι το δεξιό κοινό της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο τους μιλά για αυτό το θέμα πάρα για τα Τέμπη ή για την ακρίβεια.

Το θέμα θέλει χειρισμό τις επόμενες εβδομάδες  παραδέχονται και κυβερνητικά στελέχη αποδεχόμενα πως η στάση της εκκλησίας το τελευταίο διάστημα βοηθά το θέμα να βρίσκεται στην επιφάνεια σε συνδυασμό και  με την ρητορική τόσο της Ελληνικής Λύσης όσο της και της Νίκης.

Με δεδομένο δε το γεγονός ότι στην Βόρεια Ελλάδα τα ποσοστά του κ. Βελόπουλου αναμένεται να είναι διψήφια όχι τόσο ως οριστική πολιτική επιλογή αλλά ως ψήφος διαμαρτυρίας τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί τελικά να κατακτήσει το 33% των ευρωεκλογών του 2019 ωστόσο όπως προσθέτουν «αυτή τη στιγμή ούτε το έχει κλειδώσει ούτε το έχει στην τσέπη της».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν ακύρωσαν την παρουσία τους στο «Αττικόν» λόγω κινητοποιήσεων

Πιτσιρικάδες παραπονέθηκαν στον Κασσελάκη πως πήγαν να βγάλουν selfie με τον Μητσοτάκη και τους έδιωξε αστυνομικός -Τι τους απάντησε

Σβίγκου για Αγίους Αναργύρους: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την ενσυναίσθηση να ζητήσει παραιτήσεις έστω κάποιου από την ΕΛ.ΑΣ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποψηφιότητα Μπελέρη, Μητσοτάκης, Φον, Λάιεν,ypopsifiotita beleri, mitsotakis, fon, laien