500 χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιούργησε στις H.Π.Α. η “έκρηξη” των apps

13:45 9/2/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Σύμφωνα με μελέτη του δικτύου CEO TechNet, από το 2007 μέχρι σήμερα.

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ανακοινώνονται ποσοστά ανεργίας που προκαλούν σοκ, μελέτη του δικτύου CEO TechNet για την αγορά εργασίας των Η.Π.Α., αποκαλύπτει ότι η «έκρηξη» των εφαρμογών δημιούργησε σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας από το 2007 μέχρι σήμερα. Στην “app economy”, όπως ονομάζεται

στη μελέτη που υπογράφει ο Michael Mandel (πρόεδρος της South Mountain Economics), οι σημαντικότερες πλατφόρμες είναι τα Android, iOS, BlackBerry OS, Windows Phone και το Facebook.

Έτσι λοιπόν, με αφετηρία το λανσάρισμα του πρώτου iPhone το 2007, η “οικονομία των εφαρμογών” δημιούργησε στις Η.Π.Α. 466 χιλιάδες θέσεις εργασίας –αν και ο αριθμός αυτός δεν αφορά μόνο νέες θέσεις, αλλά και θέσεις που δεν χάθηκαν. Στο σύνολο προσμετρούνται θέσεις εργασίας σε εταιρείες όπως η Zynga που κατασκευάζει εφαρμογές για Facebook, καθώς και θέσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών σε εταιρείες όπως η Electronic Arts και η ΑΤ&Τ. Ο Mandel κλείνει σημειώνοντας πως η καινοτομία δημιουργεί δουλειές –και στην περίπτωση των εφαρμογών, αυτές είναι πάρα πολλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα