Dead or Alive 5 – Game Report

Ετοιμάσου για πολύ ξύλο…

Έχουν περάσει οχτώ χρόνια από την κυκλοφορία του Dead or Alive 4 και παρόλο που στο ενδιάμεσο είχαμε δει και κάποια spin-offs της σειράς, όλοι οι οπαδοί του παιχνιδιού περίμεναν με ανυπομονησία την κυκλοφορία του παρόντος τίτλου. Το θέμα είναι αν η Team Ninja κατάφερε να φτιάξει έναν άξιο συνεχιστή της σειράς. Διάβασε παρακάτω για να το ανακαλύψεις.

 

ΠΑΙΞΕ ΞΥΛΟ ΜΟΝΟΣ

Ή ΜΕ ΠΑΡΕΑ

Το παιχνίδι έχει τρία κύρια modes. Το πρώτο είναι το κλασικό Story το οποίο περιλαμβάνει και τις μπόνους αποστολές που μπορείς να ξεκλειδώσεις. Δεύτερο έρχεται το Fighting Mode. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα modes που παίζονται offline όπως τα Versus, Arcade, Time Attack και Survival. Τελευταίο, αλλά και συνάμα αυτό που θα σπαταλήσει πιο πολύ από το χρόνο σου, είναι το Online Mode, όπου θα μπορέσεις να αγωνιστείς ενάντια σε παίκτες από όλο τον κόσμο. Επίσης το Training Mode έχει υποστεί μεγάλες βελτιώσεις με τις κινήσεις να παρουσιάζονται με μεγάλη λεπτομέρεια και να είναι εύκολες στην εκμάθηση ακόμα και για πιο αρχάριους παίκτες. Επίσης μέσω των extras σου παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσεις replay των αγώνων σου, με τη χρήση του Watch Mode.

 

KUNG-FU STYLE

Το Dead or Alive πάντα βασιζόταν στην έννοια του «πέτρα-ψαλίδι-χαρτί» για τη διεκπεραίωση των μαχών. Κοινώς, πρέπει ανά πάσα στιγμή να μαντεύεις την κίνηση του αντιπάλου σου και να την αντιμετωπίζεις με την κατάλληλη δική σου κίνηση. Ένα νέο στοιχείο είναι η δυνατότητα να κάνεις πλάγια βήματα. Μπορεί και τα προηγούμενα παιχνίδια να είχαν τρισδιάστατα περιβάλλοντα, αλλά η κίνηση σε αυτά περιοριζόταν μόνο στην αλλαγή θέσης μάχης. Το παιχνίδι εισάγει επίσης το Critical Burst. Στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς ένας ακινητοποιημένος αντίπαλος μπορούσε να ξεφύγει από τα χτυπήματά σου, άρα η μόνη σίγουρη λύση ήταν να τον πιάσεις και να τον πετάξεις μακριά. Τώρα πια με το Critical Burst ο αντίπαλός σου δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα.

Πάντα τα DOA είχαν εντυπωσιακές αρένες, αλλά αυτή τη φορά οι σχεδιαστές του παιχνιδιού πήγαν ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας σου τη δυνατότητα να αλληλεπιδράς με αυτές και να προκαλείς διάφορα προβλήματα στους αντιπάλους σου, όπως για παράδειγμα να τους πετάξεις μπροστά από ένα διερχόμενο τραίνο. Τα γραφικά του παιχνιδιού κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα με τις αρένες και τους χαρακτήρες να είναι λεπτομερέστατοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα