Dynasty Warriors 8 – Must Play Ιουλίου / Αυγούστου ‘13

Η δυναστεία του hack ‘n’ slash!

Τα Dynasty Warriors, είναι μία καταξιωμένη σειρά παιχνιδιών που καταφέρνουν και γεμίζουν τα ταμεία της KOEI από το 1997 μέχρι σήμερα. Το θυγατρικό της Studio Omega Force, έχει αναλάβει με απόλυτη επιτυχία την παραγωγή των τίτλων της σειράς, ταξιδεύοντας τους παίκτες στην μακραίωνη ιστορία των κινεζικών δυναστειών, μια περίοδο

γεμάτη εντάσεις, πολέμους και ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη μιας χώρας που φημίζεται για τον αρχαίο της πολιτισμό. Τα παιχνίδια της σειράς δεν φημίζονται βέβαια για την ιστορική τους πιστότητα, όσο για τις ατελείωτες και αιματηρές μάχες, την ασταμάτητη hack’n’slash και beat’em’up δράση τους, και φυσικά το πάντοτε καλοφτιαγμένο περιτύλιγμα από τις παραδοσιακές μουσικές και φορεσιές της εκάστοτε περιόδου στην οποία διαδραματίζονται. «Φορώντας» την ίδια μηχανή με το Dynasty Warriors 7, ή όγδοη συνέχεια της σειράς φιλοδοξεί να προσθέσει μπόλικο νέο περιεχόμενο και να αυξήσει το replayability.

ΣΠΑΘΙΑ, ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΧΕΣ

Η ιστορία του Dynasty Warriors 8, αποτελεί μια εμπλουτισμένη εκδοχή του προηγούμενου τίτλου της σειράς. Έτσι, σε τοποθετεί εκ νέου στην Κίνα του 2ου αιώνα, όπου τα τρία ισχυρότερα βασίλεια διεκδικούν την κυριαρχία της χώρας. Εσύ ακολουθείς την ιστορία του κάθε βασιλείου, παίρνοντας μέρος στις σπουδαιότερες μάχες στις οποίες κάθε ένα από αυτά συμμετείχε. Σε γενικές γραμμές, η ιστορία και οι cutscenes του τίτλου, είναι από τις πιο καλοδουλεμένες στην πορεία της σειράς. Αντίστοιχα έχει εξισορροπηθεί και το gameplay, αφού είναι απλούστερο και περισσότερο λειτουργικό, ενώ έχουν προστεθεί νέες δυνατότητες που προσδίδουν από multi-hit combos μέχρι πανίσχυρα counter strikes, όλα βάσει του νέου concept στις μάχες, το «Commander Affinity». Tα affinities έχουν προστεθεί και στα όπλα, αφού εκτός από την επέκταση του αριθμού τους, πλέον διαχωρίζονται σε Heaven, Earth και Man, με κάθε ένα να υπερισχύει του άλλου στο στυλ του παιχνιδιού «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί». Πρακτικά, όλα αυτά προσφέρουν συγκλονιστική δράση, με τεράστια ποικιλία όπλων και χαρακτήρων, κάνοντας έτσι τις μάχες σου με τους υπεράριθμους εχθρούς επικές και χορταστικές, ιδιαίτερα όταν πετύχεις ένα τεράστιο chain από hits σε 20 και πλέον εχθρούς ταυτόχρονα!

ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ

Στο πεδίο της μάχης, η δράση εξελίσσεται εντελώς στερεοτυπικά για ένα παιχνίδι που φέρει τον τίτλο «Dynasty Warriors». Αυτό σημαίνει ότι ελέγχεις έναν από τους 77 και πλέον χαρακτήρες του παιχνιδιού, με τα όποια skills, level ups και weapon combos τον έχεις προικίσει, απέναντι σε ένα υπερβολικά μεγάλο αριθμό εχθρών που θα έκανε ακόμη και τον Τζένγκις Χαν να αισθάνεται την υπέρτατη ντροπή! Και ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ένα hack’n’slash τίτλο, όπου το button mashing έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, το βάθος και η πληθώρα των επιλογών που σου προσφέρονται είναι αξιοθαύμαστα. Μονάχα ένας hardcore παίκτης θα μπορέσει να εξαντλήσει το σύνολο των πιθανοτήτων, έστω και αν η δυσκολία δεν είναι υψηλή, αφού θα μπορέσεις να προχωρήσεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Από την άλλη, οι ήδη έμπειροι παίκτες της σειράς θα βρεθούν στο σπίτι τους, με τις περισσότερες λειτουργίες να εκτελούνται όπως ακριβώς τις έχουν συνηθίσει από τον προηγούμενο τίτλο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΜΑΧΕΣ

Σίγουρα, όταν έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι τέτοιου είδους, το ερώτημα που προκύπτει είναι η αντοχή του στο χρόνο. Και όμως, με την προσθήκη των υποθετικών σεναρίων, το Free mode, το Ambition mode και ένα σωρό άλλα ευπρόσδεκτα και πρωτότυπα πρόσθετα, το Dynasty Warriors 8 γίνεται ένα από τα πληρέστερα hack’n’slash παιχνίδια που έχουν βγει ποτέ! Λαμβάνοντας υπόψη τα αναβαθμισμένα γραφικά με τα καιρικά εφέ, την πληθώρα των μουσικών και την άψογη σκηνοθεσία των cutscenes του story mode, έχουμε μπροστά μας ένα άρτιο πακέτο με υψηλότατα production values.

Keywords
Τυχαία Θέματα