Game of Thrones – Game Report

Καλωσήρθες στο Westeros.

Στο Game of Thrones έχεις τη δυνατότητα να πάρεις υπό τον έλεγχο σου δύο χαρακτήρες, διαφορετικούς από αυτούς των βιβλίων ή της τηλεοπτικής σειράς. Ο πρώτος είναι ο Mors Westford, βετεράνος της Night’s Watch. Ο άλλος είναι ο Alestar Sarwyck, γιός ενός ευγενή του Westeros ο οποίος είναι ιερέας του R’hllor. Σε κάθε κεφάλαιο του παιχνιδιού ελέγχεις έναν χαρακτήρα εναλλάξ, ενώ προς το τέλος του οι δύο ήρωες θα συναντηθούν.

 

ΜΑΧΗ

ΣΕ SLOW MOTION

Οι μάχες του παιχνιδιού θυμίζουν αρκετά το Dragon Age και είναι κάτι μεταξύ real time και turn based. Πατώντας ένα πλήκτρο η μάχη εξελίσσεται πιο αργά, ούτως ώστε να διαλέξεις τη στρατηγική που θα ακολουθήσεις καθώς και τις ικανότητες που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να επιλέξεις τρεις διαφορετικές κινήσεις ή επιθέσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τη σειρά, καθώς έναν διαφορετικό αντίπαλο για καθεμία από αυτές. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία στιλ μάχης για τον χαρακτήρα σου, αλλά και να τον εξοπλίσεις με δύο διαφορετικά σετ όπλων, π.χ. σπαθί-ασπίδα και τόξο, και τα εναλλάσσεις κατά τη διάρκεια των μαχών πολύ εύκολα. Υπάρχουν τρεις κλάσεις για κάθε χαρακτήρα, διαφορετικά talent trees, ενώ όταν καταφέρεις να φτάσεις ένα συγκεκριμένο level, μπορείς να ειδικευτείς σε κάποιο τομέα ξεκλειδώνοντας περισσότερες ικανότητες και talent trees. Το επίπεδο δυσκολίας που θα επιλέξεις παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς εξελίσσεται η ιστορία και στο αν οι αποφάσεις σου θα την επηρεάζουν. Έτσι στα δυσκολότερα επίπεδα μπορεί και η πιο, φαινομενικά, ασήμαντη απόφασή σου να επηρεάζει σημαντικά τα γεγονότα που θα βιώσεις αργότερα στο παιχνίδι.

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ

Η πιστότητα του παιχνιδιού στον κόσμο που δημιούργησε ο George R.R Martin είναι ικανοποιητική. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έφτιαξαν τον κόσμο του στενά συνεργαζόμενοι με το συγγραφέα και ακολουθώντας τις περιγραφές στα βιβλία του για τις διάφορες περιοχές του κόσμου του Westeros. Αν έχεις διαβάσει τα βιβλία είναι σίγουρο ότι θα αναγνωρίσεις πολλά από τα μέρη που θα επισκεφθείς στο Game of Thrones, από τις περιγραφές του Martin. Στον τομέα των γραφικών, βέβαια, περιμέναμε περισσότερα. Δυστυχώς ο τίτλος δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σε άλλα σύγχρονα παιχνίδια της κατηγορίας. Το ίδιο ισχύει και για τον ήχο, με μοναδική εξαίρεση το μουσικό θέμα της τηλεοπτικής σειράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα