Google 2-Step Verification: αυξημένη ασφάλεια για τον λογαριασμό σου

Με λίγο παραπάνω «κόπο» από πλευράς χρήστη.

Το Google 2-Step Verification δεν είναι κάτι καινούριο, όμως η Google θέλησε να υπενθυμίσει στους χρήστες αυτή τη δυνατότητα, μέσω της επίσημης σελίδας της στο Google+.

Ουσιαστικά, το 2-Step Verification προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας στο Google Account σου, χρησιμοποιώντας το κινητό σου τηλέφωνο κάθε φορά που κάνεις sign-in από

έναν νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πέρα απ’ το username και το password σου, θα σου ζητηθεί ένας ειδικός κωδικός –τον οποίο η Google θα στείλει στο κινητό σου τηλέφωνο είτε με γραπτό, είτε με φωνητικό μήνυμα. Αν είσαι κάτοχος smartphone (iOS, Android, BlackBerry), μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την ειδική εφαρμογή Google Authenticator που θα βρεις δωρεάν στα App Store, Android Market και App World.

Έτσι λοιπόν για να παραβιάσει κάποιος τον λογαριασμό σου, θα χρειαζόταν όχι μόνο το username και το password σου, αλλά και το κινητό σου τηλέφωνο. Το θετικό είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις την ίδια διαδικασία συνέχεια, αφού ο υπολογιστής μέσω του οποίου έκανες log in θα παραμείνει “πιστοποιημένος” για τριάντα ημέρες. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο της Google –για να ενεργοποιήσεις το 2-Step Verification στον λογαριασμό σου κάνε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα