Google Cultural Institute: 42 ιστορικές εκθέσεις online

Ιστορίες πίσω από σημαντικά γεγονότα του περασμένου αιώνα.

Το «Πολιτιστικό Ίδρυμα» της Google (Google Cultural Institure) φέρνει στον κόσμο του Internet 42 ιστορικές εκθέσεις που αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από σημαντικά γεγονότα του περασμένου αιώνα, από το Apartheid μέχρι το Ολοκαύτωμα. Το υλικό προέρχεται από 17 συνεργάτες της Google (μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα) και πολλά απ’ όσα θα δεις στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό site

βρίσκονται online για πρώτη φορά.

Κάθε έκθεση αποτελείται από μια κεντρική ιστορία / αφήγηση που συνδέει όλο το αρχειακό υλικό. Μεταξύ άλλων θα βρεις την έκθεση της Anne Frank με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το σπίτι της στο Amsterdam, μια συλλογή με πινακίδες του Apartheid από τη Νότια Αφρική, την ιστορία του έρωτα του Edek Galiński με τη Mala Zimetbaum στο Auschwitz (είναι η ίδια ιστορία που έγινε στο παρελθόν μιούζικαλ από την Άννα Βίσση), τα Χρόνια της Dolce Vita στην Ιταλία και πολλά άλλα.

Ενδέχεται βέβαια να πάθεις overdose από Nelson Mandela, όμως σύμφωνα με τη Google, το υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Cultural Institute είναι μόνο η αρχή. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο και απόλαυσέ τις εκθέσεις online μέσα απ’ το www.google.com/culturalinstitute.

Keywords
Τυχαία Θέματα