Kinect για Windows: έρχεται το 2012

Ανανεωμένο hardware σε σύγκριση με το Kinect για Xbox 360.

Λίγο-πολύ αναμενόμενο, όμως τώρα εδώ και λίγες ημέρες είναι πια και επίσημο. Ο πρωτοποριακός αισθητήρας Kinect αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2012 σε έκδοση ειδικά για Windows και η Microsoft υπόσχεται με πρόσφατη ανακοίνωσή της πως έχουν γίνει οι κατάλληλες

βελτιώσεις στο hardware ούτως ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή –με δεδομένο πως η απόσταση μεταξύ του χρήστη και της οθόνης είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι στην περίπτωση μιας παιχνιδομηχανής.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στο Kinect for Windows Blog, το Kinect for Windows θα διαθέτει πιο κοντό καλώδιο USB και στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται ένα USB Dongle, για καλύτερη «συνύπαρξη» με τα ήδη υπάρχοντα USB περιφερειακά σου. Η σημαντικότερη όμως διαφορά είναι πως το νέο firmware επιτρέπει στην κάμερα βάθους να «δει» αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση μόλις πενήντα εκατοστών από τη συσκευή, χωρίς επιπτώσεις στην ακρίβειά της. Το “Near Mode” λοιπόν, θα επιτρέψει εκτός απ’ τις εφαρμογές “καθιστικού” του Kinect for Xbox 360 την ανάπτυξη νέων, “κοντινών” εφαρμογών –ένα χαρακτηριστικό που επιθυμούσαν διακαώς οι developers. Ανυπομονούμε να δούμε το Kinect for Windows στην τελική του μορφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα