Microsoft Surface: επιθετική τιμολογιακή πολιτική από τη Microsoft

Το Windows 8 RT tablet βάζει στόχο το iPad.

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι πέρα από τους τρίτους κατασκευαστές, σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της tablets με Windows 8 (RT και Pro), οι

αντιδράσεις στον χώρο της τεχνολογίας ήταν ανάμεικτες. Η εταιρεία έπρεπε πρώτα απ’ όλα να αντιμετωπίσει την Apple και το iPad, που προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά του –και αρκετοί πίστεψαν πως δεν θα τα καταφέρει.

Ωστόσο η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τις τιμές των Microsoft Surface με Windows RT, με την έναρξη των προπαραγγελιών σε οχτώ χώρες. Έτσι λοιπόν, με βάση τις τιμές της γερμανικής αγοράς που θα είναι πιο κοντά στην ελληνική, το Microsoft Surface με Windows 8 RT στην έκδοση των 32GB θα κοστίζει €479, ενώ αν επιλέξεις να το προμηθευτείς με το Touch Cover σε μαύρο χρώμα, θα πρέπει να πληρώσεις €579. Τέλος, η έκδοση των 64GB διατίθεται προς το παρόν μόνο μαζί με το μαύρο Touch Cover στην τιμή των €679. Αν θέλεις να αγοράσεις το Touch Cover σε κάποιο άλλο χρώμα θα σου κοστίσει €119,99, ενώ το πιο ογκώδες Type Cover με κανονικά πλήκτρα κοστίζει €129,99. Οι παραπάνω τιμές βέβαια δεν έχουν επιβεβαιωθεί για την ελληνική αγορά –όταν με το καλό κυκλοφορήσει.

Κλείνοντας, θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Surface με Windows 8 RT. Το tablet έχει πάχος 9,4 χιλιοστά και η οθόνη των 10,6 ιντσών (αναλογίας 16:9) έχει ανάλυση 1366x768 pixels και υποστηρίζει multi-touch πέντε σημείων. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Tegra 3 της NVIDIA συνοδεύεται από 2GB RAM και η αυτονομία του σύμφωνα τη Microsoft αγγίζει τις 8 ώρες συνεχούς χρήσης και τις 7 με 15 ημέρες σε κατάσταση αναμονής. Στο σώμα του Surface φιλοξενούνται δύο HD κάμερες 720p, δύο μικρόφωνα, στερεοφωνικά ηχεία, μια θύρα USB 2.0 πλήρους μεγέθους, μια υποδοχή για κάρτες microSDXC και μια έξοδος HD βίντεο. Τέλος, ένα απ’ τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι πως διατίθεται μαζί με το Microsoft Office Home and Student 2013 (προς το παρόν τη beta έκδοση) εντελώς δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα