YotaPhone: οθόνη E-Ink και LCD σε ένα smartphone

Από τη Ρωσία με αγάπη…

Η Yota Devices, θυγατρική εταιρεία του ομώνυμου παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας, ανακοίνωσε το πρώτο smartphone που διαθέτει στην ίδια συσκευή οθόνη LCD και οθόνη E-Ink. Για την ακρίβεια, η οθόνη LCD θα βρίσκεται στην κλασική της

θέση στην πρόσοψη του smartphone, ενώ η δεύτερη, E-Ink στην πίσω πλευρά του.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, η 4,3” LCD του Android YotaPhone έχει ανάλυση 720x1280 pixels, ενώ η αντίστοιχης διαγωνίου E-Ink προσφέρει πυκνότητα pixels 200ppi. Στην «καρδιά» του φιλοξενείται ένας διπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon S4 στα 1,5GHz, 2GB RAM και τουλάχιστον 32GB εσωτερικής μνήμης (μη επεκτάσιμης), ενώ παράλληλα διαθέτει κάμερα 12 megapixel και υποστηρίζει LTE (4G). Η μπαταρία του YotaPhone έχει χωρητικότητα 2.100mAh, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία το πάχος του δεν ξεπερνά τα 10 χιλιοστά.

Ωστόσο απέχουμε ακόμα αρκετούς μήνες από την κυκλοφορία της συσκευής, μιας και η Yota Devices υπολογίζει πως η διάθεσή της θα ξεκινήσει στη Ρωσία εντός του τρίτου τριμήνου του 2013. Επιπλέον, η E-Ink οθόνη δεν είναι ευαίσθητη στην αφή (πάρα μόνο ένα πάνελ στην κάτω πλευρά της) και θα τροφοδοτείται με υλικό μόνο από εφαρμογές που θα ενσωματώσουν το ανοιχτό API που θα διαθέσει η εταιρεία. Το προεγκατεστημένο λογισμικό της Yota, βέβαια, αναλαμβάνει την απεικόνιση notifications του λειτουργικού συστήματος στην δεύτερη οθόνη –υποθέτουμε πως θα προσφέρει επίσης υποστήριξη για φωτογραφίες και e-books.

Keywords
Τυχαία Θέματα