Ακτιβιστές διοργανώνουν διαγωνισμό καταστροφής καμερών ασφαλείας

Στόχος η καταστροφή όσο το δυνατό περισσότερων καμερών στην Γερμανία.

Γερμανοί ακτιβιστές μετατρέπουν τον βανδαλισμό σε παιχνίδι, με απώτερο στόχο να διαμαρτυρηθούν για την ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας παρακολούθησης στη χώρα. Το Camover 2013 είναι ένας διαγωνισμός στο πλαίσιο του οποίου ομάδες από όλη τη Γερμανία προσπαθούν να καταστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες κάμερες. Σύμφωνα με τη Guardian, οι ομάδες που έχουν περισσότερη φαντασία στην καταστροφή, κερδίζουν περισσότερους πόντους.

Αν και οι

κάμερες παρακολούθησης χρησιμοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τα μέσα του ’60, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να τοποθετήσει κάμερες και στους δρόμους. Το αρμόδιο υπουργείο μάλιστα ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη των καμερών έχει αποδειχθεί πως μειώνει την εγκληματικότητα κατά 20%.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ανώνυμου ιδρυτή του διαγωνισμού στη Guardian, το Camover 2013 είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό παιχνίδι. Στόχος όσων συμμετέχουν είναι να καταστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες κάμερες και μ’ αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν επιρροή στην παρακολούθηση μέσω βίντεο των πόλεων (και κατ’ επέκταση των κατοίκων τους). Το Camover 2013 θα ολοκληρωθεί στις 16 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες πριν την έναρξη του European Police Congress.

Θα κλείσουμε με το ίδιο, εύλογο, ερώτημα που θέτει και η Guardian: βανδαλισμός ή λογική διαμαρτυρία;

Keywords
Τυχαία Θέματα