Εφαρμογή επιτρέπει σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να τραβήξουν φωτογραφίες

Πρώτη παρουσίαση στο νησί της Ρόδου, στα τέλη Μαΐου.

O Dustin Adams, φοιτητής του Πανεπιστημίου της California, κατάφερε με την βοήθεια των συμφοιτητών του κάτι μοναδικό. Δημιούργησε μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με σημαντικά προβλήματα όρασης να τραβήξουν τέλειες φωτογραφίες.

Το project ξεκίνησε με τη μορφή ενός ερωτηματολόγιου, μέσω του οποίου η ομάδα ρωτούσε 54

άτομα με διαφορετικού βαθμού απώλεια όρασης τι έβρισκαν πιο δύσκολο κατά τη λήψη φωτογραφιών. Οι απαντήσεις τους αποτέλεσαν ουσιαστικά και τη βάση για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, που αντί για πλήκτρο απελευθέρωσης κλείστρου, τραβάει φωτογραφίες όταν ο χρήστης σύρει το δάχτυλό του από κάτω προς τα πάνω στην οθόνη.

Επιπλέον, η εφαρμογή "μιλάει" στον χρήστη για να τον ενημερώνει σχετικά με το πόσα πρόσωπα ανιχνεύθηκαν και αν βρίσκονται εντός εστίασης. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι μαζί με την φωτογραφία καταγράφεται και ένα ηχητικό κλιπ 30 δευτερολέπτων, για να θυμίζει στους χρήστες πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία και τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

Η εφαρμογή θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε λειτουργία στο διεθνές συνέδριο PErvasive Technologies Related to Assistive Environments που θα διεξαχθεί στη δική μας Ρόδο, από τις 29 έως τις 31 Μαΐου του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα