Donkey Kong Country Returns 3D

Η επιστροφή του hardcore 2D platforming

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Nintendo

Studio ανάπτυξης: Monster Games

Διάθεση: Nortec Mutimedia

Είδος: Platforming

Κυκλοφορία: 24/5/2013

Το είδαμε σε: 3DS

Κυκλοφορεί επίσης: -

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Η Donkey Kong Country τριλογία αγαπήθηκε και συνεχίζει να αγαπιέται από μια μεγάλη μερίδα από gamers και κυρίως από αυτούς που μεγάλωσαν μέσα στην δεκαετία του 90. Έτσι, πριν από τρία

χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου 2010 η Nintendo με την βοήθεια της Retro Studios, υπεύθυνη για τα την επική Metroid Prime τριλογία, αποφάσισε να ενισχύσει την βιβλιοθήκη του Wii με έναν πολύ σημαντικό τίτλο, το Donkey Kong Country Returns το οποίο σημαδεύτηκε ως ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του Wii όχι γιατί ήταν δύσκολο απλά επειδή εμείς έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει πρόκληση. Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 η Nintendo ανακοίνωσε μέσα από ένα Nintendo Direct την επανακυκλοφορία του τίτλου στο 3DS με την ονομασία Donkey Kong Country Returns 3D προσθέτοντας το easy mode για τους "καλομαθημένους gamers" και μερικά άλλα στοιχεία τα οποία θα δούμε πιο αναλυτικά.

Το level design είναι πραγματικά απίστευτο Bring back my bananas! - Ιστορία

Ο Donkey και ο Dinky περνούν μια ακόμα όμορφη μέρα στο δεντρόσπιτό τους όταν ξαφνικά το ηφαίστειο του Donkey Kong Island εκρήγνυται και ελευθερόνονται οι Tikis. Ποιοι είναι οι Tikis γερόλυκε του gaming; Οι Tikis είναι οι αντικαταστάτες των Kremlings, που απουσιάζουν από τη νέα περιπέτεια του αγαπημένου γορίλα, και αυτοί που κλέβουν το απόθεμα μπανανών του Donkey. Αμέσως ο Donkey με την βοήθεια του Dinky ξεκινάνε να πάρουν πίσω τις μπανάνες τους. Η φυλή Tiki Tak έχει την δυνατότητα να υπνωτίζει το ζωικό βασίλειο του παιχνιδιού, εξαιρείτε το τριχωτό μας δίδυμο, και έτσι για να πάρετε πίσω το το απόθεμα μπανανών σας θα πρέπει να τα βάλετε μαζί τους αντιμετωπίζοντας τα είτε ως απλούς αντιπάλους είτε ως Bosses στο τέλος του κάθε κόσμου.

Στο κυνήγι των Tiki Tak Η επιστροφή του hardcore 2D platforming - Gameplay

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του κειμένου μας ο τίτλος στην αρχή μας δίνει την δυνατότητα να διαλέξουμε αν θέλουμε να παίξουμε το Donkey Kong Country Returns 3D στο κλασσικό mode από το Wii ή στο easy. Η διαφορά τους είναι ότι στο easy mode έχουμε μια παραπάνω μπάρα υγείας από τις δύο που έχει κανονικά το κλασσικό mode. Οι παίχτες έχουν τον έλεγχο του Donkey Kong αλλά και του Diddy σε ορισμένες στιγμές. Δυστυχώς ο πλήρης έλεγχος του μικροσκοπικού φίλου του Donkey απουσιάζει και μπορεί να υπάρξει μόνο σε παιχνίδι με κάποιον φίλο σας που έχει και αυτός τον τίτλο. Επίσης στα αρνητικά του μπορούμε να αναφέρουμε και την απουσία κάποιου online mode ή έστω ενός online co-op mode. Οι άνθρωποι της Retro Studios κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν τίτλο με φοβερό level design ενώ και το platforming στοιχείο του είναι υπέροχο και ταυτόχρονα πολύ απαιτητικό.

Ο τίτλος συνολικά διαθέτει οκτώ κόσμους συν μια μικρή έκπληξη για όσους το τελειώσουν. Μέσα στην κάθε πίστα συλλέγουμε μπανάνες οι οποίες είναι κάτι παρόμοιο με τα χρυσά νομίσματα του Super Mario, δηλαδή στις 100 μπανάνες παίρνουμε μια επιπλέον ζωή. Επίσης στις πίστες υπάρχουν και τα "μπανανονομίσματα" με τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε παραπάνω ζωές από το μαγαζί του Cranky Kong ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του μοναδικού καταστήματος που υπάρχει στο νησί. Τέλος, για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν και ορισμένα ακόμα αντικείμενα, κομμάτια ενός puzzle και τα γράμματα KONG, όπου για την συλλογή τους χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο αλλά και ικανότητα.

Τα boss fights είναι αρκετά απαιτητικά Τρισδιάστατοι γορίλες - Τεχνικός τομέας

Όπως στο Wii έτσι και στο 3DS το Donkey Kong Country Returns 3D είναι πραγματικά ένας πανέμορφος τίτλος. Όμορφα πολύχρωμα γραφικά, ομαλά και πιο περίπλοκα animations, πλούσια χρωματική παλέτα και λιγάκι πιο λεπτομερή μοντέλα χαρακτήρων δημιουργούν ένα φρέσκο οπτικό σύνολο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα παραπάνω είναι η πίστα με τον ήλιο να δύει στο background η οποία θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Όσον αφορά τη 3D απεικόνιση δίνεται μία μοναδική ψευδαίσθηση βάθους που χαρίζει πολλούς πόντους στη συνολική εμπειρία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η μουσική επένδυση, με διαφορετικές μεν, αλλά το ίδιο ευχάριστες μουσικές μελωδίες, δε.

Απλά υπέροχο! Συμπεράσματα

Το Donkey Kong Country Returns 3D είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι, που πραγματικά θα δοκιμάσει τις gaming ικανότητές σας. Η επιστροφή του hardcore 2D platforming γίνεται με έναν εξαιρετικό τίτλο ο οποίος δεν απευθύνεται σε gamers οι οποίοι δεν έχουν υπομονή και επιμονή. Αν πάλι θεωρείτε ότι κατέχετε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά ή έχετε μεγαλώσει με το δεύτερο,χρονολογικά πάντα, πόνημα του Shigeru Miyamoto τότε η αγορά του απλά επιβάλλεται.

{youtube}RRlddPjcKUA{/youtube}

Άκης ΜαύροςΘετικά:Αριστουργηματικό level designΠανέμορφο art direction και περιβάλλονταΞυπνά μνήμεςΠολύ απαιτητικόΑρνητικάΔεν μπορείτε να παίξετε ως DiddyΑπουσία κάποιου online modeΤο μήνυμα που βγάζει κάθε 15 λεπτά για το διάλειμμα που πρέπει να κάνουμε...

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Nintendo στην χώρα μας, Nortec Multimedia, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
Τυχαία Θέματα