Επικάλυψη που βοηθάει την κέτσαπ να μην κολλάει στο μπουκάλι

Δες βίντεο με την εφεύρεση του MIT στην πράξη.

Δεν είναι πολύ εκνευριστικό το να προσπαθείς να βγάλεις την κέτσαπ (ή τη μαγιονέζα ή τη μουστάρδα) που έχει μείνει στο κάτω μέρος του μπουκαλιού τινάζοντάς το, καταφέρνοντας τελικά μόνο να λερωθείς; Το ίδιο εκνευριστικό φαίνεται πως είναι και για τους επιστήμονες του MIT –κάτι που σε συνδυασμό με το γεγονός πως η βιομηχανία των σως σε αριθμούς μεταφράζεται σε 17 δισεκατομμύρια δολάρια, τους οδήγησε σ’ αυτή τη φανταστική εφεύρεση.

Χρησιμοποιώντας

μόνο υλικά εγκεκριμένα για χρήση σε τρόφιμα από το FDA (Food and Drug Administration), η ομάδα του Dave Smith κατάφερε να δημιουργήσει το LiquiGlide: μια ειδική επικάλυψη για το εσωτερικό των μπουκαλιών, που δεν αφήνει ούτε σταγόνα σος να κολλήσει στα τοιχώματα. Σύμφωνα με τον Smith, αν όλα τα μπουκάλια διέθεταν LiquiGlide, θα μπορούσαμε να σώσουμε ένα εκατομμύριο τόνους φαγητού απ’ το να καταλήγει στα σκουπίδια. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα