Επίσημη παρουσίαση του Galaxy Note 8.0 από την Samsung

Το tablet που την είδε τηλέφωνο.

Το νέο Galaxy Note 8.0 αποκάλυψε η Samsung στο πλαίσιο του Mobile World Congress –ένα tablet του οποίου ο σημαντικότερος ανταγωνιστής φαίνεται

πως θα είναι το iPad Mini της Apple. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Galaxy Note 8.0 διαθέτει πάνω-κάτω όλα όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τελευταία στην κατηγορία. Κοινώς, οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση 1280x800 pixels, τετραπύρηνο SoC Exynos 4 χρονισμένο στα 1.6GHz, 2GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 16GB ή 32GB επεκτάσιμου με κάρτες microSD καθώς και κάμερες 5 megapixel στην πίσω πλευρά και 2 megapixel στην πρόσοψη. Η μπαταρία του, έχει χωρητικότητα 4.600 mAh.

Υπάρχουν ωστόσο δύο χαρακτηριστικά που κάνουν το Note 8.0 να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το πρώτο, είναι η υποστήριξη S Pen –κάτι συνηθισμένο για τις συσκευές της οικογένειας Galaxy Note. Η νέα έκδοσή του βέβαια είναι βελτιωμένη και μπορείς να χειριστείς με αυτό και τα capacitve πλήκτρα κάτω απ’ την οθόνη. Το δεύτερο, είναι πως το Galaxy Note 8.0 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τηλέφωνο –γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα smartphones που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τοποθετώντας μια κάρτα micro SIM στη συσκευή, ο κάτοχός θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει και κλήσεις –μόνο που εντάξει, καλό θα ήταν αυτό να γίνεται με κάποιο Bluetooth headset, μιας και το να κρατάς το Note 8.0 δίπλα απ’ το αυτί σου θα δείχνει κομματάκι αστείο.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean 4.1.2 εντός του δευτέρου τριμήνου του 2013, όμως η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα