Επίθεση των Anonymous στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

12:54 3/2/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Η πρώτη μεγάλη επίθεση σε «ελληνικά εδάφη» πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη επίθεση έκανε την Παρασκευή να ξεκινήσει λίγο πιο ευχάριστα σε πολλούς από εσάς. Η ομάδα hackers-ακτιβιστών Anonymous, όπως είχε μας είχε προϊδεάσει μέσα απ’ το πρώτο δελτίου τύπου τους για το Operation Greece στις 11 Δεκεμβρίου του 2011 (δες εδώ), έστειλε… αδιάβαστο το επίσημο site του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συνοπτικά,

οι Anonymous κατηγορούν τους Έλληνες πολιτικούς και δικαστικούς για το γεγονός ότι κατάφεραν να “σκοτώσουν” τη Δημοκρατία στη χώρα στην οποία γεννήθηκε. “Είμαστε οι Anonymous… Είμαστε λεγεώνα… Δεν συγχωρούμε… Δεν θα ξεχάσουμε. Να μας περιμένετε” –κι αυτά είναι μόνο μερικά απ’ όσα ακούγονται στο παρακάτω δίλεπτο βίντεο.

 

 

Οι Anonymous προειδοποιούν ότι γνωρίζουν τα πάντα, έχουν όλους του κωδικούς και παρακολουθούν τους υπεύθυνους γι’ αυτή την κατάσταση. Ο επόμενος στόχος τους φαίνεται πως θα είναι τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία θεωρούν συνυπεύθυνα, ενώ επισημαίνουν ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Δίνουν στην Ελλάδα προθεσμία δύο μηνών για αποσυρθεί απ’ την υπογραφή της ACTA, διαφορετικά θα ξεκινήσουν έναν κυβερνοπόλεμο δίχως προηγούμενο εναντίων τριακοσίων sites μέσων μαζικής ενημέρωσης και υπουργείων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι είχαν πρόσβαση σε email του Υπουργείου Δικαιοσύνης –κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να έχουμε διαρροή εγγράφων.

Όσο για την ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), πρόκειται για μια εμπορική συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της οποίας (μεταξύ της E.E., των Η.Π.Α., της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, του Μαρόκο, της Σιγκαπούρης και μερικών ακόμα χωρών) έχουν ξεκινήσει από το 2007 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα. Η επικύρωσή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση (αναμένεται να συζητηθεί τον Ιούλιο του 2012) θα δημιουργήσει ένα ενιαίο πλαίσιο παγκόσμιας προστασίας και εφαρμογής της νομοθεσίας πάνω στα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας (για εμπορικά προϊόντα από μουσική μέχρι φάρμακα), προσδιορίζοντας κοινούς κανόνες ποινικής αντιμετώπισής τους –μέσω ενός νέου διεθνούς οργανισμού. Όμως το γεγονός πως αρκετές χώρες υπέγραψαν τη συμφωνία χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς να συζητηθεί στα κοινοβούλια, σε συνδυασμό με τους ασαφείς ορισμούς του, δημιουργούν φόβους ότι στην πράξη θα χρησιμοποιηθεί ακόμα και για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα