Η νέα γκάμα υπολογιστών Asus στην έκθεση Computex

15:24 5/6/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Tablets, φορητοί υπολογιστές και υβριδικά μηχανήματα.

Εκτός απ’ τον εντυπωσιακό All-in-One ηλεκτρονικό υπολογιστή Transformer AiO, η Asus παρουσίασε στην έκθεση Computex και μια μεγάλη γκάμα tablets και φορητών υπολογιστών. Το πρώτο από τα νέα προϊόντα που προκάλεσε αίσθηση, δεν είναι άλλο από το Asus Taichi,

ένα notebook που διαθέτει όχι μια, αλλά δύο οθόνες αφής –η μία πίσω από την άλλη. Έτσι ακόμα κι όταν έχεις κλειστό το καπάκι του notebook, θα μπορείς να το χειριστείς μέσω της εξωτερικής οθόνης αφής. Επιπλέον, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την εξωτερική οθόνη ακόμα κι όταν χρησιμοποιεί την εσωτερική, επιτρέποντας σε έναν δεύτερο χρήστη να βλέπει την ίδια εικόνα. Η σειρά Taichi της Asus θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με οθόνη (ή καλύτερα οθόνες) 11,6 και 13,3 ιντσών, ανάλυσης 1920x1080 pixels. Τα Taichi θα διαθέτουν επίσης επεξεργαστές Intel Ivy Bridge, 4GB RAM, SSD, διπλή κάμερα, mini VGA, δύο θύρες USB 3.0 και micro DVI. Ωστόσο η τιμή των Taichi δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Κατά τα άλλα, η Asus παρουσίασε τα Transformer Books, μια σειρά από φορητούς υπολογιστές με αποσπώμενες οθόνες αφής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν tablets και αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις των 11,6, 13 και 14 ιντσών. Και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για επεξεργαστές Intel Ivy Bridge, 4GB RAM και επιλογή ανάμεσα σε σκληρό δίσκο ή SSD. Στην πίσω πλευρά της οθόνης φιλοξενείται και μια κάμερα 5MP, ούτως ώστε να μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες και βίντεο όταν τα χρησιμοποιείς σαν tablets.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα Tablet 600 και 810 –και πάλι με Windows 8 και επεξεργαστή Tegra 3 και Intel αντίστοιχα. Σχεδιαστικά και τα δύο tablets θυμίζουν το Transformer Prime (συνοδεύονται αντίστοιχα keyboard docks), ωστόσο το Tablet 810 διαθέτει μεγαλύτερη Super IPS+ οθόνη 11,6 ιντσών, με ανάλυση 1366x768 pixels. Στην καρδιά του 810 βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Medfield (αγνώστων στοιχείων), που συνοδεύεται από 2GB RAM. Το Tablet 600 με Tegra 3 διαθέτει επίσης 2GB RAM και Super IPS+ οθόνη 10,1 ιντσών, με την ίδια ανάλυση. Μιας και πρόκειται για tablet με ARM επεξεργαστή, τρέχει την RT έκδοση των Windows 8. Στην πίσω πλευρά και των δύο tablets βρίσκεται μια κάμερα 8MP, ενώ στην πρόσοψη μια 2MP για κλήσεις βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα