iPad Mini Retina: υπέρ-υψηλή ευκρίνεια στις 7,9 ίντσες

Σημαντική αναβάθμιση στο μικρό tablet της Apple.

Σε αντίθεση με το iPad των 9,7 ιντσών, οι αλλαγές στο μικρότερο tablet της Apple ήταν σημαντικότερες. Πρώτη και καλύτερη η αναβάθμιση της οθόνης σε Retina –έχουμε δηλαδή 2048x1536 στις 7,9 ίντσες, κάτι που μεταφράζεται σε πυκνότητα pixels της τάξης των 326 ppi.

Παράλληλα,

το iPad Mini Retina έρχεται εφοδιασμένο πλέον με τον ίδιο επεξεργαστή που συναντάμε τόσο στο iPad Air όσο και στο iPhone 5S (δηλαδή τον A7) και όχι υποδεέστερο –κάτι που ίσχυε στην περίπτωση του περσινού iPad Mini, αφού διέθετε επεξεργαστή A5.

Κατά τα άλλα, το iPad Mini Retina διαθέτει πάνω-κάτω ό,τι και το Air: δηλαδή iSight κάμερα 5 megapixel στην πίσω πλευρά, FaceTime κάμερα 1,2 megapixel στην πρόσοψη για κλήσεις βίντεο και όλα τα υπόλοιπα «καλούδια» στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Τα βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο, οδήγησαν σε ελαφρώς μεγαλύτερο πάχος (7,5 από 7,2 χιλιοστά) και βάρος (331 από 308 γραμμάρια). Αυξημένη αναμένεται και η τιμή του νέου iPad Mini Retina, που στην αγορά των Η.Π.Α. σκαρφάλωσε στα $399 από τα $329 του περσινού μοντέλου. Υποθέτοντας πως δεν θα υπάρξουν ανατιμήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και με δεδομένο πως το iPad 2 των $399 πωλείται στη χώρα μας €429, αυτή θα είναι κατά την εκτίμησή μας και η τιμή εκκίνησης του iPad Mini Retina.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά πριν το τέλος του Νοεμβρίου και θα λανσαριστεί σε μοντέλα Wi-Fi και Wi-Fi & Cellular και σε εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 16B, 32GB, 64GB και 128GB. Το πρώτο iPad Mini θα παραμείνει στα ράφια των καταστημάτων στην έκδοση των 16GB (Wi-Fi και Wi-Fi & Cellular), με κόστος ελαφρώς χαμηλότερο σε σύγκριση με τις τωρινές τιμές.

UPDATE 24/10

Οι επίσημες τιμές των iPad Mini στην ελληνική αγορά διαμορφώνονται ως εξής:

iPad Mini Retina: από €419 για το μοντέλο Wi-Fi 16GB / από €549 για το μοντέλο Wi-Fi+Cellular 16GB

iPad Mini: €319 το μοντέλο Wi-Fi 16GB / €319 το μοντέλο Wi-Fi+ Cellular 16GB

Keywords
Τυχαία Θέματα