Ναυάγησε το σχέδιο εξαγοράς της BlackBerry

Ο Thorsten Heins απομακρύνεται από τη θέση του CEO.

Η μέρα που θα διαβάσουμε κάποιο καλό νέο για τη BlackBerry –δυστυχώς για τους fans της εταιρείας– μάλλον θα αργήσει πολύ ακόμα. Βλέπεις, ενώ μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα όλα έδειχναν πως το σχέδιο διάσωσ;ής της μέσω της εξαγοράς της από την Fairfax έναντι του ποσού των $4,7 δισεκατομμυρίων έβαινε καλώς, τελική η συμφωνία ναυάγησε.

Ο λόγος είναι πως η Fairfax δεν κατάφερε να εξασφαλίσει

το απαραίτητο ποσό, μιας και οι τράπεζες δεν πείστηκαν πως η BlackBerry μπορεί να σωθεί και να ανακάμψει. Ωστόσο η Fairfax και η επενδυτική ομάδα συνεχίζουν στο Plan B, επενδύοντας στην BlackBerry το ποσό του 1$ δισεκατομμυρίου (υπό τη μορφή δανείου) και, παράλληλα, απομακρύνοντας τον Thorsten Heins από τη θέση του CEO –που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε τελικά να αντιστρέψει το κλίμα.

Το διοικητικό συμβούλιο της BlackBerry αναζητά πλέον τον επόμενο CEO που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της επαναφοράς της εταιρείας στην θέση που κατείχε στην αγορά. Προσωρινά, στη θέση του CEO θα βρεθεί o John S Chen, πρώην CEO της Sybase που ανήκει πλέον στη SAP.

Αυτή η αλλαγή υποδηλώνει παράλληλα τις προθέσεις της επενδυτικής ομάδας της Fairfax, αφού με την τοποθέτηση ενός CEO της επιλογής τους, μπορούν πλέον να ωθήσουν την εταιρεία προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι θεωρούν πως θα της κάνει καλό. Σύμφωνα με δηλώσεις του Chen στο Reuters, η BlackBerry θα συνεχίσει την ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων, αφού θεωρεί πως υπάρχουν «αρκετά συστατικά» για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της. Θα δούμε, λοιπόν, από εδώ και στο εξής τι θα κάνει ο Chen στην πράξη για την ανάκαμψη της εταιρείας.

Μεταξύ μας, βέβαια, πιο πιθανό είναι η BlackBerry να καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, παρά να αποκτήσει ολόκληρη η χώρα δωρεάν Wi-Fi Internet σε έναν χρόνο από τώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα