Νέοι, 80% λεπτότεροι iMac

Τα νέα μοντέλα λένε αντίο στον οπτικό οδηγό.

Μετά από περίπου τρία χρόνια, η Apple προχώρησε σε redesign των όλα-σε-ένα iMac, που πλέον διαθέτουν βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας όμως απ’ τον σχεδιασμό τους, οι νέοι iMac είναι 80% λεπτότεροι από τα προηγούμενα μοντέλα, εν μέρει λόγω της απουσίας οπτικού οδηγού. Οι πλευρές μάλιστα της οθόνης έχουν πάχος

μόλις 5 χιλιοστά.

Οι νέοι iMac θα κυκλοφορήσουν και πάλι σε δύο εκδόσεις: μια με οθόνη 21,5” και ανάλυση 1920x1080 pixels και μια με οθόνη 27” και ανάλυση 2560x1400 pixels. Πάνω απ’ την οθόνη φιλοξενείται μια HD webcam για κλήσεις βίντεο σε ανάλυση 720p, ενώ στο σώμα τους θα βρεις τέσσερις θύρες USB 3.0, καθώς και δυο θύρες Thunderbolt, Mini DisplayPort, Gigabit Ethernet και υποδοχή για κάρτες SDXC.

«Ζωή» στους νέους iMac δίνουν οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές Intel Core i5 τρίτης γενιάς, που μπορούν να αναβαθμιστούν σε Core i7. Τα γραφικά αναλαμβάνουν οι επεξεργαστές GeForce της NVIDIA που προσφέρουν έως και 60% καλύτερες επιδόσεις, ενώ όλα τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με βασική μνήμη RAM 8GB και σκληρό δίσκο 1TB –με δυνατότητα επιλογής περισσότερης RAM και αποθηκευτικού χώρου (που μπορεί να συνδυαστεί και με SSD).

 

Keywords
Τυχαία Θέματα