Ο δημιουργός του Linux θέλει όλα τα laptops με οθόνη 2560x1600 pixels

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο με τον Linus Torvalds…

O δημιουργός του Linux, Linus Torvalds, με αφορμή το λανσάρισμα του Nexus 10 με οθόνη 2560x1600 pixels, παροτρύνει τους κατασκευαστές να καταστήσουν αυτή την ανάλυση το νέο standard, μέσω ανάρτησής του στο Google+. Με δεδομένο πως το Nexus 10 κυκλοφορεί στην τιμή των $399, είναι ξεκάθαρο ότι το κόστος δεν αποτελεί πλέον ανασταλτικό

παράγοντα. Επιπλέον, ο Torvalds πιστεύει πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι τίτλοι τύπου «Retina», μιας και πρόκειται για μια «λογική ανάλυση» για την εποχή.

Συνεχίζοντας, ο Torvalds χαρακτηρίζει την ανάλυση 1366x768 pixels «περασμένου αιώνα» και αναφέρει ότι πολύ σύντομα, ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα θα «γελάνε» με την «γελοία» ανάλυση των laptops. Η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα από τα παραπάνω συμφωνούμε απόλυτα με τον Torvalds –ωστόσο το web, οι εφαρμογές και τα λειτουργικά συστήματα θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτές τις αναλύσεις για ευκρινέστερο κείμενο και γραφικά και το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι απλά μια μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. Δες την ανάρτηση του Linus Torvalds στο Google+ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα