Συμβιβασμός της Apple στα $60 εκ. για το trademark του iPad

15:48 2/7/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Τέλος τα προβλήματα στην αγορά της Κίνας για την Apple.

Εξήντα εκατομμύρια δολάρια κόστισε τελικά στην Apple o συμβιβασμός για το δικαίωμα χρήσης του ονόματος iPad στην αγορά της Κίνας, αν και η εταρεία Proview ζητούσε αρχικά τετρακόσια εκατομμύρια δολάρια. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, η Proview είχε κατοχυρώσει πριν πολλά χρόνια (το 2001 για την ακρίβεια) το

trademark «iPad» (Internet Personal Access Device), για ένα όλα-σε-ένα PC στο στιλ των iMac –όπως μπορείς να διαπιστώσεις κι απ' την πιο πάνω φωτογραφία. Πριν το λανσάρισμα του δημοφιλούς tablet, η Apple αγόρασε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος iPad σε παγκόσμιο επίπεδο απ’ την Proview της Ταϊβάν, όμως σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η μεταφορά των δικαιωμάτων χρήσης του ονόματος στην Κίνα δεν έγινε ποτέ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Shenzhen Proview Technology να απαιτήσει την αναστολή της κυκλοφορίας του iPad στην αγορά της Κίνας –κάτι που πέτυχε για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο η Apple τελικά δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να συμβιβαστεί με την Shenzhen Proview Technology στο ποσό των $60 εκατομμυρίων. Για να εμπλουτίσουμε λίγο παραπάνω τις εγκυκλοπαιδικές σου γνώσεις, η Apple είχε ξοδέψει μόλις 55 χιλιάδες δολάρια για να αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης του iPad σε όλες τις υπόλοιπες χώρες απ’ την Proview της Taiwan.

Keywords
Τυχαία Θέματα