Το νέο Lumia 925 παρουσίασε η Nokia

Φρέσκια εμφάνιση, σχεδόν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τους τελευταίους μήνες το είχαμε ακούσει και ως «Catwalk», ωστόσο το ολοκαίνουριο Lumia της Nokia θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το όνομα Nokia Lumia 925. Σε αντίθεση βέβαια με το Lumia 928 που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες για την αγορά των Η.Π.Α., το Lumia 925 παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο λόγος

είναι πως για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η εταιρεία αλλάζει τα υλικά κατασκευής των high-end συσκευών της. Έτσι, το σώμα του Lumia 925 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όχι από πλαστικό, γεγονός που έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο βάρος, όσο και στο πάχος της συσκευής. Για την ακρίβεια, το Lumia 925 έχει πάχος μόλις 8,5 χιλιοστά –μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τα 10,7 χιλιοστά του Lumia 920–, ενώ ζυγίζει μόνο 139 γραμμάρια, τη στιγμή που το 920 ζυγίζει 185 γραμμάρια.

Κατά τα άλλα βέβαια, δεν έχουν αλλάξει και πολλά, αν εξαιρέσεις το software της κάμερας, στο οποίο θα αναφερθούμε στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει ότι το Lumia 925 βασίζεται στο ίδιο Snapdragon S4 Pro SoC χρονισμένο στα 1,5GHz και διαθέτει AMOLED οθόνη 4,5 ιντσών με ανάλυση 768x1280 pixels, 1GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 16GB (μη επεκτάσιμο), κάμερα 8,7 megapixel με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (και την προσθήκη ενός γυάλινου στοιχείου για ακόμα πιο ευκρινείς φωτογραφίες, σύμφωνα με την εταιρεία) και μπαταρία χωρητικότητας 2.000mAh.

Όπως αναφέραμε και λίγο πιο πάνω βέβαια, οι μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται στο λογισμικό της κάμερας, κάτι στο οποίο έχει προφανώς συμβάλει και η εξαγορά της εταιρείας Scalado από τη Nokia. Η εφαρμογή Smart Camera μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις σε ριπή σε ανάλυση 5 megapixels (για λήψη μιας φωτογραφίας ισχύουν τα 8,7 megapixels) και παράλληλα υπόσχεται βελτίωση στην ποιότητα εικόνας για όσους φωτογραφίζουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού –αν και το Lumia 920 τα πηγαίνει ήδη αρκετά καλά σ’ αυτό τον τομέα.

Η επιλογή Best Shot θα διαλέξει αυτόματα την καλύτερη φωτογραφία ανάμεσα σε 10 συνεχόμενες λήψεις, ενώ η επιλογή Motion Focus σού επιτρέπει να φωτογραφίσεις κινούμενα αντικείμενα διατηρώντας την εστίαση σε αυτά και θολώνοντας το φόντο. Περισσότερες πληροφορίες για τη Smart Camera, στα βίντεο που ακολουθούν.

Η συσκευή αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της στην ευρωπαϊκή αγορά από τον ερχόμενο Ιούνιο και θα κοστίζει €469 προ φόρων και επιδοτήσεων. Κι αν είσαι κάτοχος κάποιου παλαιότερου μοντέλου και ζηλεύεις τις νέες φωτογραφικές ικανότητες του Lumia 925, η εταιρεία δεν πρόκειται να σε αφήσει παραπονεμένο: το «Lumia Amber Update» που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, θα φέρει τη Smart Camera σε όλα τα Windows Phone 8 smartphones της εταιρείας (920, 820, 720, 620 και 520). Το σημαντικότερο είναι πως το εν λόγω update θα ενεργοποιήσει επίσης τον δέκτη FM που βρισκόταν κρυμμένος στο εσωτερικό των παραπάνω smartphones (με εξαίρεση το 620) –έξυπνη κίνηση μετά την απόφαση της Samsung να λανσάρει το Galaxy S4 χωρίς ραδιόφωνο FM.

Keywords
Τυχαία Θέματα