Το θρυλικό Elite επιστρέφει μέσω Kickstarter

Στόχος της Frontier Developments τα €1.560.000!

Όσοι έζησαν την χρυσή εποχή του gaming –δηλαδή από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετά– είναι μάλλον απίθανο να μη θυμούνται έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους εκείνης της περιόδου: το Elite. Για τους νεότερους λοιπόν, το Elite ήταν ένα πραγματικά πρωτοποριακό παιχνίδι «space trading», που κυκλοφόρησε το 1984. Διέθετε εντυπωσιακά για την εποχή τρισδιάστατα γραφικά και ξεχώριζε για τον φαινομενικά

αχανή του (διαστημικό) κόσμο και το μη γραμικό gameplay που σου έδινε τη δυνατότητα να παίζεις χωρίς να ακολουθείς συγκεκριμένες αποστολές και χωρίς να περιμένεις κάποιο φινάλε. Κυκλοφόρησε αρχικά για τους 8-bit ηλεκτρονικούς υπολογιστές BBC Micro και Acorn Electron, όμως στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες –ακόμα και στο NES (αρκετά χρόνια αργότερα βέβαια).

Τώρα λοιπόν, η εταιρεία Frontier Developments σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το –πολύ φιλόδοξο– Elite: Dangerous που θα μεταφέρει τον κόσμο του Elite στη σύγχρονη εποχή. Μιας και το κόστος ανάπτυξης βέβαια σύμφωνα με την εταιρεία είναι £1.250.000 (περίπου €1.560.000) και στις μέρες μας η αναζήτηση παραδοσιακής χρηματοδότησης δεν είναι εύκολη υπόθεση, η Frontier στράφηκε στη δύναμη του Kickstarter. Στόχος του δημιουργού του τίλου, David Braben, είναι να φτιάξει ένα παιχνίδι που θα πετύχει ό,τι πέτυχε και το Elite στην 8-bit εποχή: θα εκμεταλλευτεί δηλαδή στο έπακρο τις δυνατότητες των σύγχρονων συστημάτων για να προσφέρει στους gamers μια επική διαστημική περιπέτεια –με υποστήριξη multiplayer εννοείται.

Αν τελικά η εταιρεία καταφέρει να πιάσει τον στόχο της στο Kickstarter, το Elite: Dangerous θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2014. Μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως όταν σου υπόσχονται ένα κορυφαίο video game, συνήθως αξίζει η αναμονή. Όσοι ανήκουν στους fans του τίτλου και θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα αντίγραφο του Elite: Dangerous, μπορούν να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Kickstarter, κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα