Η Microsoft πειραματίζεται με τη δημιουργία δικού της smartphone

Το «Plan B» της εταιρείας σε περίπτωση που η δημοτικότητα των Windows Phone παραμείνει χαμηλή.

Μέχρι πρότινος, η Microsoft ήταν μάλλον επιφυλακτική στην κατασκευή hardware –το portfolio της εταιρείας περιλάμβανε περιφερειακά για PC, τα μάλλον αποτυχημένα Zune και το πολύ επιτυχημένο Xbox 360

(και τον προκάτοχό του φυσικά). Και μπορεί η εταιρεία να μας εξέπληξε με την ανακοίνωση των Surface tablets για Windows RT και Windows 8 Pro, όμως αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της Wall Street Journal, η επόμενή της κίνηση θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, λοιπόν, κάποιοι απ’ τους προμηθευτές της εταιρείας στο κομμάτι του hardware υποστηρίζουν ότι η Microsoft πειραματίζεται με τη δημιουργία ενός δικού της smartphone. Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο project μάλιστα, λένε ότι πρόκειται για μια συσκευή με διάμετρο οθόνης μεταξύ των τεσσάρων και των πέντε ιντσών.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο, βέβαια, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά. Η εταιρεία έχει προς το παρόν εστιάσει την προσοχή της στην προώθηση των smartphones με Windows Phone 8 των συνεργατών της (Nokia, Samsung, HTC, Huawei) και πηγές του The Verge αναφέρουν ότι το «Surface phone» θα αποτελέσει το «Plan B», στην περίπτωση που τα Windows Phone δεν καταφέρουν να γίνουν αρκετά δημοφιλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα