MasterClass 2023: Νιόκι με σάλτσα μαύρης σοκολάτας και σάλτσα γκοργκοντζόλα

17:29 30/4/2023 - Πηγή: Star
Για να κλείσει νόστιμα και χορταστικά ο κύκλος των φετινών MasterClass, o chef & κριτής Πάνος Ιωαννίδης έφτιαξε νιόκι με γκοργκοντζόλα, εμπνευσμένος από τον νικητή του φετινού Silver Award, Νίκο Τράκα. MasterClass: Ravioli Agnello, Pane & Latte με guest chef τον Γιάννη ΚακάραΝιόκι με σάλτσα μαύρης σοκολάτας, τζελ βινσάντο, καραμελωμένα αχλάδια και
σάλτσα γκοργκοντζόλαΝιόκο1 κιλό πατάτες2 κρόκοι αυγών2 αυγά500 γρ. παρμεζάναΑλάτιΠιπέριΑλεύριΒράζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε τις φλούδες τους. Περνάμε από σίτα με τη βοήθεια μιας χούφτας και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη και φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστουνάκια στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια με μια χούφτα. Βράζουμε για 1-1.5’ σε αλατισμένο νερό, μέχρι να σηκωθούν στην επιφάνεια του νερού. Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClassΟ Πάνος Ιωαννίδης επί το έργον Κρέμα γκοργκοντζόλα700 γρ. Κρέμα γάλακτος100 γρ. ΓκοργκοντζόλαΑλάτιΠιπέριΚατεβάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα νιόκι και ανακατεύουμε. MasterClass 2023: Γεμιστά ραβιόλια έφτιαξε ο Λεωνίδας ΚουτσόπουλοςΚαραμελωμένα αχλάδια και σάλτσα μαύρης σοκολάτας2 Αχλάδια250 γρ.Βινσάντο250 γρ. Ζάχαρη2 κ.σ. μαύρη σοκολάτα σε δάκρυαΚόβουμε τα αχλάδια σε μικρούς κύβους. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το βινσάντο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αχλάδια για να μαγειρευτούν. Τα αφαιρούμε, περνάμε από πάνω λίγο ακόμα από το σιρόπι και τα καραμελώνουμε με το φλόγιστρο.Κατεβάζουμε το σιρόπι βινσάντο που φτιάξαμε και προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα, μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια ενιαία σάλτσα. Ο Νίκος Τράκας έβαλε τις τελευταίες πινελιές στο πιάτο του σε συνεργασία με τον Πάνο ΙωαννίδηMasterClass 2023: Φτιάξτε το ριζότο με γεύση γεμιστά του Πάνου ΙωαννίδηΤζελ βινσαντο250 γρ. Βινσάντο2.8 γρ. Άγαρ-άγαρΒράζουμε το βινσάντο με το άγαρ άγαρ για 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί, και απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και μετά χτυπάμε με ένα μπίμερ και περνάμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα