Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατάτες φούρνου

12:33 14/3/2022 - Πηγή: Star
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατάτες έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star. Ξεχωριστές συνταγές για πεντανόστιμα μπιφτέκιαΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.Υλικά για τα μπιφτέκια· 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά· 200 γρ. χοιρινό κιμά· 2 μεσαία ξερά κρεμμύδια· 1 σκελίδα σκόρδο· 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί· 200 γρ. φρέσκο γάλα· 2 αυγά· 5 κ.σ. ελαιόλαδο· 1 κ.γ. ξύδι· 200 γρ. τυρί φέτα· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό·
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη· 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για τις πατάτες· 3 μεσαίες πατάτες· 2 κ.σ. ελαιόλαδο· 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα· 1 σκελίδα σκόρδο· 1 κλωνάρι δεντρολίβανο· 2 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη· 100 γρ. ζωμός λαχανικών· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για το σερβίρισμα· 6 φέτες χωριάτικο ψωμί· 2 κ.σ. ελαιόλαδο· 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανηΕκτέλεση για τα μπιφτέκια· Αρχικά, ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και μουλιάζουμε τις φέτες του ψωμιού πολύ καλά.· Τις πιέζουμε με δύναμη ανάμεσα στα χέρια μας, τις στύβουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.· Ρίχνουμε στο μπολ, τα κρεμμύδια μαζί το σκόρδο, το μαϊντανό τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα.· Προσθέτουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.· Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.· Κόβουμε το τυρί σε 12 μικρούς κύβους.· Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε το κιμά σε 12 ίσες μερίδες.· Πλάθουμε κάθε μερίδα σε επίπεδο κυκλικό σχήμα με πάχος 1 εκατοστό.· Τοποθετούμε από ένα κύβο τυριού, στο κέντρο Δείτε το breakfast@star  
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπιφτέκια,biftekia