Εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας

13:33 11/9/2023 - Πηγή: Star
Ένα σούπερ γλυκό έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star που έκανε πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του Star σήμερα στις 8:45.Πεντανόστιμο Cheesecake με καρύδια και μαρμελάδα ΣύκοΟ σεφ έδωσε μία συνταγή για σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας την οποία μπορούν να φτιάξουν και όσοι είναι αρχάριοι στην κουζίνα.Yλικά της
Συνταγής Για το κέικ● 200 γρ. Βούτυρο● 250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική● 4 Αυγά μέτρια● 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.● 150 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο● 80 γρ. Κακάο σε σκόνη● 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ● 1 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας● 2 κ.σ. Κακάο για το ταψί● 2 κ.σ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το ταψίΓια το σιρόπι● 600 γρ. Νερό● 500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική● 100 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάοΓια τη γκανάζ σοκολάτας● 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά● 200 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάοΓια το σιρόπι● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.● Σβήνουμε τη φωτιά, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.Για το κέικ● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 800 Watt.● Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.● Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.● Αφαιρούμε από το μίξερ τον κάδο, προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.● Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, όπως προηγουμένως με τη μαρίζ, μέχρι το μείγμα μας να έχει λεία υφή.● Σε ένα ταψί 25x30 εκ. , αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το κακάο και το τινάζουμε, για να φύγει η περιττή ποσότητα.● Μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα, ώστε να έχει επίπεδη επιφάνεια.● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 35-40 λεπτά.● Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε ομοιόμορφα το κρύο σιρόπι, ώστε να εισχωρήσει στο εσωτερικό του.● Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι, για 15 λεπτά.Λαχταριστό Brownie με σπιτικό παγωτό βανίλια και κροκάν αμυγδάλουΓια το σερβίρισμα● Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αχνίσει.● Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με μαρίζ, μέχρι να λιώσει.● Περιχύνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της σοκολατόπιτας, ώστε να την καλύψουμε και αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.● Σερβίρουμε σε κομμάτια.Δείτε το [email protected]  
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύκολη,efkoli