Η αυθεντική συνταγή για πέστο βασιλικού

14:15 9/1/2024 - Πηγή: Star
Αν είσαι μακαρονάς αλλά έχεις βαρεθεί να καταναλώνεις τις κλασικές μακαρονάδες δοκίμασε αυτή τη νέα συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star. Συνταγή για κρεμώδη σπαγγέτι με μπέικονO σεφ ετοίμασε ζυμαρικά με πέστο βασιλικού και κοτόπουλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Mας έδειξε μάλιστα και πώς μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πέστο βασιλικού. Ζυμαρικά
με πέστο μπρόκολου και καπνιστή πανσέταΥλικά για τα ζυμαρικά· 500γρ. φιογκάκια· 3-4 λίτρα νερό· 1 κ.σ. ελαιόλαδο· 2 στήθη κοτόπουλου, σε κύβους· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι· 80γρ. παρμεζάνα, τριμμένηΣπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών - Όσοι δεν αγαπούν το κρέας θα το λατρέψουνΥλικά για το πέστο βασιλικού· 100 γρ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού· 200γρ. ελαιόλαδο· 3 σκ. σκόρδο· 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα· 3 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση συνταγής · Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 50γρ. από το νερό τους.· Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.· Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 7-8 λεπτά.· Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το πέστο βασιλικού μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.· Ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε προηγουμένως τα ζυμαρικά τη σάλτσα πέστο, τα ζυμαρικά μας, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Εκτός φωτιάς.· Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.· Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας πασπαλίζοντας τα με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα