Κέικ πορτοκάλι με σταγόνες κουβερτούρας

12:43 7/11/2022 - Πηγή: Star
Ένα πεντανόστιμο αφράτο κέικ, ιδανικό για πρωινό, για το γραφείο ή για τα παιδιά στο σχολείο μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του Breakfast@Star. Κέικ πορτοκάλι με σταγόνες σοκολάτες! Δείτε τη συνταγή βήμα - βήμα. Σουφλέ σοκολάτας - Απλά το βλέπεις και σου τρέχουν τα σάλια!Υλικά:3 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική120 γρ. Ηλιέλαιο120
γρ. Βούτυρο1 1/2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ2 Πορτοκάλια (ξύσμα)1 Λεμόνι ( χυμός)750 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.480 γρ. Χυμό πορτοκαλιού80 γρ. Σταγόνες κουβερτούραςΑλάτι1 κ.σ. Βούτυρο για τη φόρμα1 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ. για τη φόρμαΣοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιέςΕκτέλεση:• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.• Σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, στα 800 Watt.• Στον κάδο του μπλέντερ σπάζουμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, κλείνουμε το καπάκι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.• Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό.• Σε ένα μικρότερο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε για λίγο.• Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.• Αλείφουμε με το βούτυρο τη βάση και τα τοιχώματα μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ 11x33 εκ. , πασπαλίζουμε με το αλεύρι, μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45-50 λεπτά.• Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.• Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.• Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέικ,keik