Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριά

11:50 30/5/2022 - Πηγή: Star
Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριά μας έφτιαξε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του breakfast@star . Μια συνταγή που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε αυτό το θρεπτικό λαχανικό με έναν διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Κεμπάπ γιαουρτλού με σάλτσα ντομάταςΥλικά για τις μελιτζάνες · 4 μεγάλες φλάσκιες μελιτζάνες · 4 κ.σ. ελαιόλαδο · 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι · Αλάτι · Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Υλικά για τον κιμά · 800 γρ. κιμάς
κοτόπουλο · 1 ½ ξερό κρεμμύδι · 2 σκελίδες σκόρδο · 1 πιπεριά Φλωρίνης · 1 μέτριες πατάτες · 2 φρέσκα κρεμμύδια · 80 γρ. ελαιόλαδο · 80 γρ. κόκκινο κρασί · 2 κ.γ. κανέλα σκόνη · 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη · 300 γρ. ντομάτα κόν κασέ · 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη · ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό · 200 γρ. τριμμένα ανάμεικτα τυριά · Αλάτι · Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Υλικά για το σερβίρισμα · 4 φέτες χωριάτικο ψωμί · 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη Εκτέλεση · Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C. · Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε με το μαχαίρι σταυρωτά και βαθιά την ψίχα τους. · Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο από πάνω, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και κάνουμε με τα χέρια μας ένα ελαφρύ μασάζ στην ψίχα. · Τοποθετούμε σε ένα ταψί (33*40) τις μελιτζάνες με την ψίχα τους προς τα πάνω και τις ψήνουμε στο φούρνο για 40’. Χυλοπίτες με κοκκινιστό κοτόπουλο σπανάκι και φέταΕκτέλεση για τον κιμά · Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. · Ρίχνουμε μέσα τον κιμά κοτόπουλο, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα και τον σοτάρουμε για 4’. · Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους μέχρις 1 εκατοστό. · Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες και την πιπεριά, προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2’. · Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί, περίπου 1’. · Προσθέτουμε τη ντομάτα κόν κασέ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γλασάρει, για περίπου 10’. · Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα φύλλα από την ρίγανη, το μαϊντανό, τα προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε. · Βγάζουμε από το φούρνο τις μελιτζάνες και πατάμε την ψίχα τους με την πίσω μεριά του κουταλιού για να φτιάξουμε μια θήκη ώστε να βάλουμε την γέμιση. · Ανακατεύουμε ακόμα μια φόρα τον κιμά και τον μοιράζουμε ισόποσα στις μελιτζάνες, μέσα στις θήκες που έχουμε φτιάξει. · Πασπαλίζουμε ισόποσα και ομοιόμορφα τις μελιτζάνες με τα τριμμένα τυριά. · Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να λιώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα τα τυριά, για 10’ με 15’. · Παράλληλα ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο φούρνο μέχρι να φρυγανιστούν, για 5’. Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα