Νηστεύετε; Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό

14:11 19/4/2024 - Πηγή: Star
Για αυτούς που νηστεύουν προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έτσι έφτιαξε το πιο νόστιμο γλυκό.Αυτό είναι το νοστιμότερο νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκόΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star, έφτιαξε χαλβαδόπιτα με φύλλο κρούστας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. O Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο νόστιμο και light νηστίσιμο γλυκόΥλικά για τη χαλβαδόπιτα· 1 συσκευασία φύλλο κρούστας· 400 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια· 100 γρ. ηλιέλαιο· 5 κ.σ. μέλι· 1 κ.γ. κανέλα·
Ξύσμα από 1 λεμόνι· 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα· 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας· Ηλιέλαιο για τα φύλλα· 2 κ.σ. σουσάμιNηστεύετε; Συνταγές για νηστίσιμα σοκολατένια γλυκάΕκτέλεση για τη χαλβαδόπιτα· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180 βαθμούς.· Για τη γέμιση, σε μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά το χαλβά.· Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μέλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά τη γέμισή μας.· Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 30*38 και απλώνουμε σταυρωτά 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς ενδιάμεσα.· Απλώνουμε τη μισή γέμιση χαλβά που έχουμε ετοιμάσει σε όλη την επιφάνεια.· Καλύπτουμε με 1 φύλλο κρούστας διπλωμένο και λαδωμένο, για να μας βοηθήσει στην υφή της πίτας μας.· Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν απομείνει, λαδώνοντας επίσης ενδιάμεσα.· Αν περισσεύει πολύ φύλλο στις άκρες , το κόβουμε με προσοχή με ένα ψαλίδι. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε ώστε να γίνουν τραγανά.· Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια αλλά όχι κόβοντας μέχρι κάτω.· Ψήνουμε τη χαλβαδόπιτα για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.· Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νηστεύετε Φτιάξτε,nistevete ftiaxte