Παραδοσιακός μουσακάς - Το φαγητό που λατρεύει όλη η ελληνική οικογένεια

12:00 3/6/2022 - Πηγή: Star
Μουσακά έφτιαξε για σήμερα Παρασκευή ο Παύλος Χάππιλος στην κουζίνα του breakfast@star. Το αγαπημένο μας ελληνικό, παραδοσιακό φαγητό με πατάτες και μελιτζάνες. Ένα φαγητό που λατρεύει όλη η ελληνική οικογένεια.Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριάΥλικά2 μελιτζάνες2-3 κολοκυθιά2-3 πατάτες1 κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο500γρ μοσχαρίσιου κιμάς1 κς πελτέ400γρ κονκασέ1 κγ μέλι1/2 ματσάκι μαϊντανόΑλάτιΠιπέρι1/2 κγ ΚανέλαΕλαιόλαδο100γρ αλεύρι100γρ βούτυρο1 λίτρο γάλα πλήρεςΑλάτιΠιπέριΜοσχοκάρυδοΓαλέτα
για το πυρέξ150γρ γραβιέρα για από πάνωΕκτέλεσηΞεκινάμε με τον κιμά, βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε ένα τηγάνι κι τσιγαρίζουμε για λίγο μαζί με αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά μας.Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε τον Κίνα και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά μέχρι να μην έχουμε καθόλου υγρά, 5-10 λεπτά.Βάζουμε και τον πελτέ και τον αφήνουμε 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί πριν προσθέσουμε και την ντομάτα. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες και απλώνουμε σε ένα ταψί με μπόλικο λάδι αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 πάνω κάτω. Όταν κάνουμε όλα τα λαχανικά μας βάζουμε τον φούρνο στον αέρα και ξεκινάμε την μπεσαμέλ.Πανεύκολη συνταγή για φριτάτα με φέταΓια την μπεσαμέλ βάζουμε βούτυρο και αλεύρι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι να το αλεύρι να πάρει χρυσάφι χρώμα και να μην μυρίζει. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το βάλουμε όλο και αφήνουμε μέχρι να δούμε την πρώτη μπουρμπουλιθρα.Κατεβάζουμε από την φωτιά, δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει καλά και βάλαμε γαλέτα απλώνουμε πρώτα τις πατάτες, μετά τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τέλος τον κιμά μας.Θωρακίζουμε από πάνω καλά με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουνε με το τυρί μας και ψήνουμε στον φούρνο μας στον αέρα 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα