Πώς να φτιάξετε μαμαδίστικη αφράτη κασερόπιτα

12:22 1/2/2021 - Πηγή: Star
Μία αφράτη κασερόπιτα που μπορούμε να φάμε όλες τις ώρες της ημέρας έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.Κανελόνια με κιμά μανιταριών και ελαφριά μπεσαμέλΟ σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου»  και έδειξε βήμα-βήμα ολόκληρη τη διαδικασία.Υλικά1 συσκευασία φύλλο κρούστας100 γρ. ελαιόλαδο + 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)1 κιλό κασέρι300 γρ. φέτα1 λίτρο γάλα4 αυγάαλάτι/πιπέριΕίσαι vegetarian; Αυτές τις πίτες θα τις λατρέψειςΕκτέλεσηΒήμα 1Σε ένα μπλέντερ,
ή σε ένα μπολ με ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αφρίσουν καλά και προσθέτουμε πιπέρι.Βήμα 2Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ταψί 30 Χ 40 η στρογγυλό και τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας, το ένα να προεξέχει περισσότερο από την μια πλευρά και το δεύτερο από την άλλη. Πάντα βουτυρώνοντας κάθε φύλλο, προσθέτουμε μέρος από το κασέρι (περίπου το 1/10) και τη φέτα και προσθέτουμε ένα επόμενο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το τυρί έχοντας όμως κρατήσει τουλάχιστον 2-3 φύλλα για το τελείωμα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα μέχρι κάτω.*Είναι πολύ σημαντικό να χαράξουμε μέχρι κάτω καθώς όταν περιχύσουμε με το μείγμα του γάλατος θα πρέπει να φτάσει μέχρι κάτω.Βήμα 3Περιχύνουμε την πίτα με τα αυγά και το γάλα και την αφήνουμε το ταψί σκεπασμένο να μούλιασε στο ψυγείο για 2 μέχρι ιδανικά 12 ώρες.Βήμα 4Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.Βήμα 5 Ψήνουμε στο μέσο του φούρνου για περίπου 1 ώρα.Δείτε συνταγές για πίτες εδώΔείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα