Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες
13:14 21/9/2023
- Πηγή: Star
Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε και να τρώμε κοκκινιστό με πατάτες, ωστόσο ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε μία εναλλακτική λύση.Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκι και πατάτεςΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και ετοίμασε κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες.Μοσχαράκι
με κριθαρότο - Ένα πιάτο που «μυρίζει» θαλπωρήΥλικά της συνταγής800 γρ. μοσχάρι από ποντίκι 100 γρ. ελαιόλαδο 40 γρ. αλεύρι κορν φλαουρ 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι μεγάλο 2-3 μπαχάρια 1 στικ κανέλα 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 1 κ.γ. σουμάκ 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.γ. ζάχαρη 120 γρ. κρασί κόκκινο 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 1 λίτρο νερό 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη Αλάτι και πιπέρι Ελαιόλαδο 2 μελιτζάνες φλάσκιες 200 γρ. φέτα για το σερβίρισμα 8 φέτες ψωμί για το σερβίρισμαΕκτέλεση της Συνταγής • Τοποθετούμε μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.• Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια αν δεν το έχουμε πάρει κομμένο από το χασάπη μας και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για να καλύψει το κορν όλα τα κομμάτια από το κρέας παντού.• Βάζουμε στη κατσαρόλ και σοτάρουμε για να πάρει ωραίο χρώμα για να μας δώσει γεύση στο φαγητό μας.• Τοποθετούμε μία άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε επίσης ελαιόλαδο.• Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.• Προσθέτουμε τη πάρπικα, την κανέλα, το σουμάκ, τα μπαχάρια, τον πελτέ και ανακατεύουμε.kk• Βάζουμε και τη ζάχαρη, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί εντελώς προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το φρέσκο θυμάρι.• Όταν η κατσαρόλα μας με τα λαχανικά και τη σάλτσα έχει πάρει μία βράση, μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.• Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 100 λεπτά.• Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.• Προσθέτουμε στις μελιτζάνες μπόλικο ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να πάρουν χρώμα.• Στη συνέχεια, τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας μας και ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για ακόμη 20 λεπτά.• Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.• Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και φρυγανισμένο ψωμάκι.Δείτε το breakfast@star
Keywords
μοσχαρι, μελιτζανες, λύση, σεφ, ψωμι συνταγη, φωτια, ζαχαρη, θυμαρι, ντοματα, σεφ, ψωμι, ελαιολαδο, αλατι, φαγητο, γευση, δειτε, δωσει, κουζινα, κρασι, λαχανικα, λύση, λιτρο, νερο, πιπερι, συνεχεια, σκορδο, στην κουζινα, ταψι, φετα, χρωμα, κρεας, ωραιο
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Νέστορας Φωτιάδης: Στο πλευρό της Πιερίδη ο πρώην σύντροφός της και μπαμπάς του παιδιού της
- Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας του σήμερα
- Η Σία Κοσιώνη κάνει βόλτες με τον σκύλο της και καθαρίζει το κέντρο της πόλης
- Ορθούλα Παπαδάκου: «Κατάλαβα ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν άρχισα να έχω τρέμουλο»
- Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε τη μόνη απάντηση που αξίζει στον Αλέξη Κούγια και σε κάθε ομοφοβικό
- Ορθούλα Παπαδάκου: «Δεν με απασχολεί ο γάμος, δεν μπορώ πλέον να κάνω παιδιά»
- Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες
- Η ωραιότερη χρωματική παλέτα της σεζόν ανήκει αναμφισβήτητα στον οίκο Fendi
- «Η τελευταία μονομαχία» έρχεται σε α' τηλεοπτική προβολή στο Star
- Ιωάννα Παππά: Θεατρική έξοδος στο Ηρώδειο με τον αρχιτέκτονα σύζυγό της -Η εμφάνιση με μίνι μαύρο φόρεμα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Star
- Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες
- «Η τελευταία μονομαχία» έρχεται σε α' τηλεοπτική προβολή στο Star
- Κολέτσα: «Είχα σχέση με τραγουδιστή και μπορεί να τα έχω και τώρα»
- Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης μου απευθύνθηκε υποτιμητικά επειδή είμαι γυναίκα
- Κριός: Ευκαιρίες σε επαγγελματικά και οικονομικά
- Μπόμπα: «Έκανα δύο παιδιά, αυτό το σώμα το λατρεύω»
- Μπάρκα: Πέρσι υπήρχε ένας άνθρωπος στη ζωή μου, μου έστειλε μία άγνωστη...
- Νικόλας Ράπτης: Η πρώτη φωτογραφία από τον γάμο του στην Αντίπαρο
- Ιχθύες: Μέρα με έμφαση στην κοινωνική σας ζωή
- Υδροχόος: Mην επωμίζεστε εσείς όλα τα βάρη
- Τελευταία Νέα Star
- Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες
- «Η τελευταία μονομαχία» έρχεται σε α' τηλεοπτική προβολή στο Star
- Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης μου απευθύνθηκε υποτιμητικά επειδή είμαι γυναίκα
- Ιχθύες: Μέρα με έμφαση στην κοινωνική σας ζωή
- Υδροχόος: Mην επωμίζεστε εσείς όλα τα βάρη
- Αιγόκερως: Βρείτε ισορροπίες στα προσωπικά και τα επαγγελματικά
- Τοξότης: Νιώθετε μεγαλύτερη ανάγκη ελέγχου σήμερα
- Δέκα συνήθειες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου
- Σκορπιός: Προσπαθήστε να απέχετε από εντάσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Back to office in style: The backpack edition
- Νέστορας Φωτιάδης: Στο πλευρό της Πιερίδη ο πρώην σύντροφός της και μπαμπάς του παιδιού της
- Τα ζώδια που δείχνουν ότι νοιάζονται, αλλά ισχύει το αντίθετο
- Αναστασία Παντούση: Το Ναυάγιο, το ταξίδι με τον Παπαζήση στο Παρίσι και η ψυχανάλυση
- H Jada Pinkett Smith γιόρτασε τα 52α γενέθλιά της με νέο look
- Super Κική για το "I' m a Celebrity": «Σιγά μην πάω σε αυτή την αηδία» - Το πρόβλημα υγείας της
- Ο Γιώργος Μαζωνάκης στην Panik Records!
- Μπάρκα: «Πέρυσι υπήρχε ένας άνθρωπος στη ζωή μου, μου έστειλε μία μηνύματα που είχαν ανταλλάξει»
- Πανεύκολες συνταγές για πρωινό για όλη την οικογένεια
- Ορθούλα Παπαδάκου: «Δεν με απασχολεί ο γάμος, δεν μπορώ πλέον να κάνω παιδιά»