Σούπα βελουτέ αρακά - Μια θρεπτική συνταγή με λίγες θερμίδες

11:47 14/4/2022 - Πηγή: Star
Σούπα βελουτέ αρακά έφτιαξε σήμερα ο Παύλος Χάππιλος στην κουζίνα του Breakfast@Star. Μια πολύ εύκολη και ελαφριά συνταγή για όποιον θέλει να απολαύσει μια χορτοφαγική σούπα.Ζωμός ψαριού (Fumée), γαρνιτούρα λαχανικών & ζαμπαγιόνε αλμυρή αυγολέμονοΥλικά1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 στικ σέλινο ψιλοκομμένο 300γρ αρακά κατεψυγμένο 400μλ ζωμό λαχανικών 1 κς γιαούρτι 2 κλωναράκια Φρέσκο Θυμάρι ψιλοκομμένο Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Για τα κρουτόν 4 φέτες ψωμί 1 σκελίδα σκόρδο 1
κγ αλάτι 1 κγ πιπέρι 1-2 κλωνάρια θυμάριΠεντανόστιμο νηστίσιμο ραβανί!ΕκτέλεσηΤσιγαρίζουμε το σκόρδο, κρεμμύδι και το σέλινο με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά απευθείας από την κατάψυξη και το θυμάρι και ανακατεύουμε λίγο.Αφήνουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία ο αρακάς και προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός μπλενταρουμε την σούπα και τελειώνουμε με το γιαούρτι.Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
Keywords
Τυχαία Θέματα