Συνταγή για πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

12:11 20/10/2023 - Πηγή: Star
Για τους λάτρεις του γλυκού προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία στους τηλεθεατές του breakfast@star. Eύκολη Galette με μήλαΥλικά για την πορτοκαλόπιτα• 4 πορτοκάλια• 250γρ. γάλα• 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική• 250γρ. ηλιέλαιο• 3 αυγά• 2 βανίλιες• 1κ.γ σόδα μαγειρικής• 1κ.γ μπέικιν πάουντερ• 1 πακέτο φύλλο κρούσταςΥλικά για το σιρόπι• 700γρ. ζάχαρη κρυσταλλική• 500γρ.νερό• 1 ξύλο κανέλας• Χυμό και λίγες φλούδες από 1 πορτοκάλιΕκτέλεση
για το σιρόπι• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, αφού πάρει μια βράση το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Εύκολη συνταγή για light cake με βρώμη και μέλιΕκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C• Ανοίγουμε,κόβουμε τα φύλλα κρούστας και τα αφήνουμε να ξεραθούν για 30 λεπτά περίπου ενναλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο στους 100°C. Προσοχή δεν θέλουμε καθόλου υγρασία στα φύλλα μας.• Στην συνέχεια ,πέρνουμε το ξύσμα και απο τα 4 πορτοκάλια.• Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 2 πορτοκάλια, να μαλακώσουν 20 λεπτά περίπου. Αφού μαλακώσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι ή τα περνάμε από μπλέντερ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Από τα άλλα 2 πορτοκάλια πέρνουμε το χυμό τους και τον βάζουμε σε ένα ποτήρι.• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη και το ηλιέλαιο με σύρμα χειρός για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες ,το ξύσμα, το γάλα σιγά σιγά, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά . Πέρνουμε το ποτήρι με τον χυμό και προσθέτουμε την σόδα μαγειρικής ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι , παρατηρούμε ότι αρχίζει να αφρίζει και έτσι όπως είναι το προσθέτουμε γρήγορα στο μπολ μας, ρίχνουμε τα λιωμένα πορτοκάλια και ομογενοποιούμε καλά .• Τέλος, σπάμε με τα χέρια μας στο μπολ με το μείγμα τα φύλλα κρούστας ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθουν .• Προσθέτουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα . Ψήνουμε για 40-50 λεπτα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.• Μόλις είναι έτοιμη περιχύνουμε το σιρόπι να πάει παντού.Ζεστή πορτοκαλόπιτα-κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα!Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα