Μπακαλιάρος oγκρατέν με πράσα

 Υλικά για 4 άτομα500 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου4 χοντρά κάτασπρα πράσα, λεπτοκομμένα1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο150 ml κρέμα γάλακτος20 γρ. γκούντα ή έμενταλ, τριμμένο1 κ. σούπας ελαιόλαδο1 κ. σούπας αλεύριαλάτι και πιπέριΤρόπος παρασκευήςΒάζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στο νερό να ξαρμυρίσουν, για τουλάχιστον 6-7 ώρες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και το κρεμμύδι. Ζεματάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε βραστό νερό για 4-5 λεπτά. Τα βγάζετε, αφαιρείτε τα τυχόν κοκαλάκια τους και τα κόβετε σε μικρά κομ­μάτια. Πασπαλίζετε τα πράσα με μια κουταλιά αλεύρι, τα αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε
και 1-2 λεπτά αργότερα τα περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε το μείγμα και απλώνετε το μισό σε ένα πορσελάνινο ταψάκι ή το μοιράζετε σε 4 ελαφρώς βουτυρωμένα ατομικά γυάλινα φορμάκια. Απλώνετε από πάνω τον μπακαλιάρο και τελειώνετε με μία ακόμη στρώση από τα σοταρισμένα πράσα. Πασπαλίζετε το γκρατέν με το τυρί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180ο C για 15λεπτά, μόνο για να γ
Keywords
Αναζητήσεις
bakaliaros me prasa, μπακαλιαρος ογκρατεν
Τυχαία Θέματα