Φάβα με κάπαρη γιαχνί

Ένα ντελικατέσεν της ελληνικής παράδοσης,  στολισμένη με ελαιόλαδο και ροδέλες κρεμμυδιού και με διάφανες δροσοσταλίδες λεμονοχυμού, να προσθέτουν ένταση στην γεύση.Η φημισμένη φάβα της Σαντορίνης, έχει χρώμα ωχρό κίτρινο και είναι χωρισμένο στα δύο, χοντροαλεσμένο σαν πολύ χοντρό σιμιγδάλι λαθούριΥλικά για 4 μερίδες: 2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα Σαντορίνης, ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ½ κουταλιά
της σούπας κάπαρη, 1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί Αλάτι ΠιπέριΤρόπος παρασκευής: Καθαρίζετε την φάβα και την μαγειρεύετε με 4-5 φλιτζάνια νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρρευστη. Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών ή από το μπλέντερ να γίνει μια εντελώς ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως εξής: σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε την κάπαρη, την οποία έχετε ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό. Τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την τομάτα, το κρασί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε την φάβα σε μια πιατέλα. Μ' ένα κουτάλι δημιουργείτε στο κέντρο μικρά βαθουλώματα. Περιχύνετε με την ζεστή σάλτσα κάπαρης και σερβίρετε αμέσως. 
Keywords
Τυχαία Θέματα