Μελόπιτα

Υλικά 1 κιλό μυζήθρα φρέσκια ή ανθότυρο 6 αβγά 1 ποτήρι μέλι 1 ποτήρι ζάχαρη κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμαΤρόπος Παρασκευής Περνάμε τη μυζήθρα από τον μύλο ή τη θρυμματίζουμε με το πιρούνι. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που είναι γραμμένα, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Απλώνουμε το μίγμα. Όταν ψηθεί, θα μοιάζει με λεπτό φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-200° C για περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν βγάλουμε τη μελόπιτα από τον φούρνο, την πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη και τη βγάζουμε.
Keywords
Αναζητήσεις
μελοπιτα βυζαντινη, βυζαντινη μελοπιτα
Τυχαία Θέματα