Mε…πυρηνικά απειλεί η Τουρκία το Ισραήλ


Mε πυρηνικά απειλεί η Τουρκία το Ισραήλ! Όχι, δεν υποστηρίζεται ότι θα ρίξουν πυρηνικές βόμβες αλλά  διαρρέουν για να εκφοβίσουν το Ισραήλ ότι θα θέσουν διεθνώς θέμα για παράνομη κατοχή από το Τελ Αβίβ τέτοιων όπλων. Συγκεκριμένα η εφημερίδα  Yeni Safak αναφερόμενη στο λεγόμενο Σχέδιο Γ’ της Τουρκίας κατά του Ισραήλ, υπογραμμίζει ότι αν το Ισραήλ δεν απολογηθεί στην Τουρκία σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πλοίο Μavi Marmara και  εάν δεν εκπληρώσει τους τουρκικούς όρους για αποζημιώσεις και άρση αποκλεισμού
της Γάζας, η Άγκυρα σκοπεύει  να θέσει το θέμα κατοχής πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.
Αναφέρει ακόμα η εφημερίδα ότι η Τουρκία, φέρνοντας το θέμα του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ και τον ΟΗΕ, θα απαιτήσει κυρώσεις κατά του Ισραήλ.  Η Τουρκία  θα αποκαλύψει, λέει, την παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ σε μια συγκυρία όπου το Ιράν υπόκειται σε διεθνείς επιθεωρήσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα,- ισχυρισμός που αποτελεί και κλείσιμο ματιού στην Τεχεράνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα