«Δεν μπλοφάρουμε», λέει η Τουρκία για τις έρευνες


Ότι είναι αποφασισμένη και δεν μπλοφάρει εμφανίζεται η Άγκυρα στο θέμα των αντιδράσεών της για τις έρευνες που κάνει η Κύπρος στην ΑΟΖ της. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς τόνισε – σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu – ότι:

«Όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ερντογάν, θα αρχίσει και η Τουρκία έρευνες αυτή την εβδομάδα. Αν η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση – μαζί με διάφορες συμμαχίες – προβεί σε διερευνητικές
γεωτρήσεις για πετρέλαιο, τότε η Τουρκία θα απαντήσει προβαίνοντας επίσης σε ανάλογες γεωτρήσεις. Ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις μας θα υποστηρίξουν αυτές τις έρευνες. Δεν μπλοφάρουμε. Πρόκειται για δικαιώματα της Τουρκίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Να το γνωρίζει και η χώρα μας κι όλος ο κόσμος καθόλου δεν θα διστάσουμε να κάνουμε χρήση αυτών των δικαιωμάτων».

Εξάλλου, ο αναπληρώνων τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Αμπτουλάχ Γκιούλ – κατά την απουσία του στη Γερμανία - Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την «έναρξη γεωτρήσεων παρά την αντίδραση της Τουρκίας», είπε:

«Η Τουρκία έλαβε την απόφασή της. Πράττει τα απαιτούμενα. Έτσι πρέπει να το δούμε το θέμα.»
Keywords
Τυχαία Θέματα