Μητσοτάκης: «Αναγκαίος ο δομικός ανασχηματισμός»


Ανάγκη για ανεξάρτητο υπουργείο Οικονομικών, υπεύθυνο για τα έσοδαΑναγκαίο χαρακτήρισε ένα δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται ένα ανεξάρτητο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα έχει μοναδικά υπεύθυνο για τα έσοδα.

Παράλληλα εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, παρά μόνο από ατύχημα, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν τις επιδιώκει.

Ο
βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους προέκυψε από το εξωτερικό, επειδή η κυβέρνηση δεν κατάφερε να υλοποιήσει την πολιτική για την οποία είχε δεσμευθεί. Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι «είχαμε πει κάποιοι, πως είναι πρακτικά αδύνατο να τα καταφέρει... Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε (...). Η κυβέρνηση απέτυχε στο κεντρικό της σχέδιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η χώρα μπορεί να επανέλθει, μόνο «εάν αλλάξει δραστικά η φορολογική πολιτική» και συγκεκριμένα «μία μείωση φορολογικών συντελεστών, ειδικά του υψηλού συντελεστή στο ΦΠΑ, μία δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας κι αν η κυβέρνηση αποφασίσει επιτέλους, να βάλει σε τάξη τις κρατικές δαπάνες».

Παράλληλα αναγνώρισε πως θα ήταν καλό να επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας: «Δια της πλαγίας οδού, σε ορισμένα θέματα το ΠΑΣΟΚ έχει πλησιάσει πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ, όπως για παράδειγμα, στην ανάγκη να υπάρχει μία ουσιαστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά των κομμάτων και το ενδεχόμενο σε εκλογές να μην επιτευχθεί αυτοδυναμία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το σύνταγμα ορίζει ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να βρουν μία λύση συνεργασίας.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θέλει να γίνει κυβέρνηση, επεσήμανε ότι η πάγια θέση του είναι «κάποια στιγμή στη χώρα να πάμε σε συνταγματική κατοχύρωση σταθερών εκλογικών κύκλων».

Και συμπλήρωσε ότι «ένα κόμμα εξουσίας, όπως είναι η ΝΔ, οφείλει ανά πάσα στιγμή, επειδή υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές και προφανώς στις εκλογές κανείς αγωνίζεται για να τις κερδίσει και όχι να τις χάσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα