Ποινή «χάδι» στους δολοφόνους ενός Ηρακλειώτη

Τον σκότωσαν στο ξύλο και θα πληρώσουν 127.300 ευρώ για ψυχική οδύνη στους συγγενείςΜια ιστορία που εκτυλίχθηκε το 1992 έφτασε στο τέλος της στον Άρειο Πάγο με μια ποινή χάδι για τους ανθρώπους που δολοφόνησαν έναν άντρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Δύο φίλοι περνώντας από ένα μπαρ παρενόχλησαν φραστικά μία κυρία, μη γνωρίζοντας ότι ήταν η φίλη του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Η γυναίκα ενημέρωσε το σύντροφο της για το περιστατικό και εκείνος μαζί με
δύο εργαζόμενους βγήκαν από το μπαρ και άρχισαν να χτυπούν τους δύο φίλους με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο, στο στήθος και το κεφάλι. Ο ένας από τους δύο κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος έπεσε στο έδαφος βαριά τραυματισμένος. Μετά από πολύ καιρό στο νοσοκομείο ο άτυχος νεαρός κατέληξε και ως μόνη αιτία θανάτου αναφέρθηκε ο ξυλοδαρμός, η κρανιοεγκεφαλική κάκωση και το ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που επιδίκασε το συνολικό ποσό των 127.300 ευρώ σε συγγενείς του άτυχου άνδρα (σύζυγο, αδελφό, πατέρα κ.λπ.) ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν, ενώ επιδικάστηκε στη σύζυγο και αποζημίωση για στέρηση της διατροφής της.

Τα τρία άτομα που ξυλοκόπησαν τον άτυχο άνδρα κρίθηκαν ένοχα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ύστερα από μεταβολή της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.
Keywords
Τυχαία Θέματα