Τα Εμιράτα, η Μίλαν και ο... Ολυμπιακός!

Η μόνη αστείρευτη πηγή εσόδων για τις ποδοσφαιρικές ομάδες …
στη νέα χιλιετία είναι οι χορηγίες των Αραβικών εταιριών με την «Fly Emirates», την αεροπορική εταιρία των Εμιράτων να συνεχίζει να προσφέρει χρήματα στον Ολυμπιακό αλλά και σε έναν όμιλο σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ινδάλματά τους είχαν εκατοντάδες παιδιά από το Πεκίνο, έπειτα από την κόντρα της Μίλαν με την Ίντερ
στο Σούπερ Κύπελλο Ιταλίας το οποίο διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας της Κίνας, έπειτα από πρωτοβουλία της «Fly Emirates», της αεροπορικής εταιρίας που εδρεύει στο Ντουμπάι και έχει συνάψει εδώ και χρόνια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων ευρώ (και) με την ομάδα του Ιταλικού Βορά.

Από τη στιγμή, άλλωστε που δίνουν τόσα εκατομμύρια με στόχο την διαφήμιση και την προώθηση της εταιρίας τους είναι λογικό να έχουν τα δικά τους «θέλω» στις ομάδες, η οποίες και τα ακολουθούν με μεγάλη ευχαρίστηση στην «χρηματοκεντρική» εποχή του σήμερα.
Χορηγός των κορυφαίων.

Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη εταιρία είναι μία από τις δεκάδες αραβικές που έχουν συνάψει οικονομικές συμφωνίες πολυδάπανων χορηγιών με μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, και η συγκεκριμένη εκτός από τη Μίλαν αποτελεί σπόνσορα μεταξύ άλλων της Άρσεναλ, της Παρί, του Αμβούργου, της Ρεάλ αλλά και του Ολυμπιακού. Μάλιστα, σε ότι αφορά τους «κανονιέρηδες» μέχρι και το νεόδμητο γήπεδο του Λονδίνου που αντικατέστησε το Χάιμπουρι πήρε το όνομα της εν λόγω εταιρίας έπειτα από χορηγίας δεκάδων εκατομμυρίων.

Το δεδομένο είναι πως στις ημέρες μας όπου το οικονομικό μοντέλο των χρηματοπιστωτικών κολοσσών ανά την υφήλιο καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, οι λίγες συνεχώς και ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρίες που δεν διστάζουν να προβούν σε πολυδάπανες επενδύσεις στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βιομηχανία του ποδοσφαίρου, προέρχονται κυρίως από το χώρο των νεόπλουτων Αράβων.
Εκεί βρίσκεται αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα χρήματα και όποιες ομάδες πορευτούν σε αυτό το μοντέλο εξασφαλίζουν έναν πακτωλό εσόδων. Σε αυτή τη λογική είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Ολυμπιακό που τα τελευταία χρόνια έχει μπει έστω και σε πρώτο στάδιο σε αυτή τη λογική.

Με τον Ολυμπιακό από το 2008

Η πρώτη συμφωνία με τον Ολυμπιακό, υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2008 επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, και ήταν η πρώτη απόπειρα της εν λόγω πανίσχυρης αεροπορικής εταιρίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, η συμφωνία επεκτάθηκε στη συνέχεια μέχρι και το 2012, και η «Fly Emirates» διαφημίζεται στο «Καραϊσκάκη».

Πολλές άλλες ομάδες έχουν προχωρήσει κι άλλα βήματα βάζοντας την εταιρία χορηγό στη φανέλα, ή δίνοντας το όνομά της σε γήπεδα ή εγκαταστάσεις αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τα έσοδά τους. Ήδη, η πειραϊκή ΠΑΕ έχει καρπωθεί σημαντικά ποσά από τη συνεργασία των δύο πλευρών και πιθανώς στο μέλλον να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Εν κατακλείδι, ακόμα κι αν γεννάται το ερώτημα «μέχρι πότε θα παραμένουν αστείρευτες αυτές οι πηγές» το σίγο
Keywords
Τυχαία Θέματα