Βαλβέρδε: «Δεν ήθελα τη Ρούμπιν»


Μπορεί οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού να χαμογέλασαν στο άκουσμα της Ρούμπιν Καζάν, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε πως δεν ήθελε τους Ρώσους.

«Ήθελα να την αποφύγουμε για πολλούς λόγους. Γιατί είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο Champions League και
είναι δυνατή, ενώ το ταξίδι θα είναι μακρύ και δύσκολο και θα παίξουμε σε καιρικές συνθήκες που δεν έχουμε συνηθίσει. Όπως και να χει το ζευγάρι είναι ανοιχτό και μένει να δούμε αν θα μας ευνοήσει το γεγονός πως δεν θα έχει επίσημα παιχνίδια ως τότε (σ.σ. το ρώσικο πρωτάθλημα έχει διακοπή)».

Σχολιάζοντας το γεγονός πως ανάμεσα σε παιχνίδι με τη Ρούμπιν ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, πρόσθεσε: «Το ξέραμε από την αρχή πως ο Φεβρουάριος έχει δύσκολο πρόγραμμα. Θα παίξουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος του πρωταθλήματος εκείνο το μήνα. Πρέπει όμως να διαχωρίσουμε τις διοργανώσεις. Θέλουμε να πάμε καλά, έχουμε φιλοδοξία να συνεχίσουμε και θα είμαστε προετοιμασμένοι να προσπαθήσουμε».

Για το αν αποτελεί ατού για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως ο ίδιος έχει φτάσει σε τελικό UEFA, είπε: «Έχω φτάσει μία φορά μόνο. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αλλά το έχω ξεχάσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο στα παιχνίδια νοκ άουτ γιατί δεν επιτρέπεται να βρεθείς σε κακή μέρα».

Ερωτηθείς για τη Ρούμπιν που αλλάζει συχνά σύστημα και τρόπο παιχνιδιού, απάντησε: «Το σημαντικό είναι να γνωρίσουμε τους παίκτες και τις ικανότητές τους. Είναι δύσκολο γιατί είναι μειονέκτημα που δεν μπορούμε να δούμε παιχνίδια τους μέχρι τότε και πρέπει να δούμε τα παλιά. Ανεξάρτητα από τα σύστημα πάντως, αν γνωρίζεις τους ποδοσφαιριστές, μπορείς να καταλάβεις».

sentragoal.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα