Σε ψήφισμα του ΟΗΕ η λύση στο Κόσοβο

Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ρωσίας και της Σερβίας Σεργκέι Λαβρόφ και Βουκ Γέρεμιτς συμφώνησαν ότι η μόνη νόμιμη βάση για αναζήτηση λύσης στο θέμα του Κοσόβου είναι το ψήφισμα 1244 των Ηνωμένων Εθνών.....

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας δήλωσε πως η θέση της Ρωσίας για το Κόσοβο παραμένει η ίδια.
«Σε ό,τι αφορά το Κόσοβο,
η θέση της Ρωσίας παραμένει η ίδια και αποτελεί έναν αδιαπέραστο τοίχο απέναντι σε όλες τις προσπάθειες για την εγκαθίδρυση του λεγόμενου κράτους του Κοσόβου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γέρεμιτς. Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήσαμε με τον κ. Λαβρόφ ότι το ψήφισμα 1244 παραμένει η μόνη νόμιμη βάση για την αναζήτηση λύσης».
Ο κ. Γέρεμιτς χαρακτήρισε σταθερές και σε ανοδική τροχιά τις διμερείς σχέσεις Βελιγραδίου- Μόσχας και σημείωσε πως συζήτησαν με τον κ. Λαβρόφ τις προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας εντός του 2012, ιδιαίτερα στους τομείς των επιχειρήσεων και του πολιτισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα