Βρείτε την άσκηση που σας ταιριάζει

Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματαΠολλές φορές νοιώθουμε άγχος, κούραση, ίχνη κυτταρίτιδας να κάνουν την εμφάνισή τους στο σώμα μας, ότι έχουμε πάρει μερικά κιλά παραπάνω και ότι με κάποιον τρόπο θα πρέπει να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.

Τότε είναι λοιπόν που νοιώθουμε έντονα την ανάγκη να «τρέξουμε» στο γυμνάστηριο!

Ωστόσο, καλό θα ήταν να διαλέξουμε την άσκηση που ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές μας ανάγκες, προκειμένου να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.

Αεροβική Άσκηση
Η αεροβική άσκηση γυμνάζει όλους τους μυς
του σώματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην καλύτερη λειτουργία της καρδιά και των πνευμόνων.
Βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας, αυξάνει το μεταβολισμό, κάνει το βάδισμά σας ελαφρύτερο και χαρίζει μια καλύτερη αίσθηση κίνησης και ρυθμού.
Η αεροβική γυμναστική είναι ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης.
Καλό είναι να επισκεφτείτε πρώτα έναν παθολόγο και έναν ορθοπεδικό, οι οποίοι θα σας διαβεβαιώσουν ότι μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ελέγχετε το ρυθμό της καρδιάς σας.
Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από μία ώρα και νιώστε το σώμα σας να σφίγγει, τους μυς σας να δυναμώνουν, τα κιλά να χάνονται και το λίπος να μειώνεται αισθητά.

Πόσες θερμίδες καίει;
Περίπου 650 θερμίδες σε μία ώρα.

Βάρη
Γυμνάζοντας το σώμα σας με βάρη, του προσφέρετε σύσφιξη, τονώνετε τους μυς του, μειώνετε την κυτταρίτιδα και πετυχαίνετε ένα σχετικά γρήγορο αδυνάτισμα.
Επιπλέον, η άσκηση με βάρη αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης.
Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με καρδιοαγγειακές παθήσεις, με τη σπονδυλική στήλη, την πλάτη ή τη μέση σας, φροντίζοντας πάντα να γυμνάζεστε υπό την παρακολούθηση ενός γυμναστή, ώστε να αποφεύγετε τυχόν τραυματισμούς.
Ξεκινήστε τη γυμναστική, κάνοντας δύο φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά και χρησιμοποιώντας βάρη με λίγα κιλά.
Στην αρχή, θα νιώσετε τους μυς σας να κουράζονται, αλλά στην πορεία θα συνηθίσουν τα βάρη, που σημαίνει ότι θα μπορείτε να αυξήσετε σιγά σιγά την ένταση των ασκήσεων, τη διάρκεια και τα κιλά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γυμναστή σας.
Πολύ σύντομα θα παρατηρήσετε ότι παράλληλα με τις καύσεις του οργανισμού, θα αυξάνεται και η μυϊκή μάζα του σώματός σας, ενώ αντίθετα το λίπος θα μειώνεται.

Πόσες θερμίδες καίει;
Περίπου 500 θερμίδες σε μία ώρα.

Γιόγκα
Η ευεργετική επίδραση της yoga στην υγεία είναι μεγάλη, αν σκεφτούμε ότι οι σωματικές και αναπνευστικές της ασκήσεις μας βοηθούν να απαλλαγούμε από το άγχος, την κόπωση, την αϋπνία και άλλα συμπτώματα που οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες.
Παράλληλα, σταθεροποιούν την όρεξη και την αρτηριακή πίεση, μειώνουν το ποσοστό της χοληστερόλης στο αίμα και μπορούν να συμβάλλουν στη διακοπή του καπνίσματος.
Βάλτε στο πρόγ
Keywords
Τυχαία Θέματα