NBA | Μπράιαντ: "Οι Λέικερς πάντα βρίσκουν το δρόμο τους"

O Kόμπε Μπράιαντ εξέφρασε την επιθυμία για παραμονή των Χάουαρντ και Γκασόλ στις τάξεις των Λέικερς για την διεκδίκηση ενός ακόμη τίτλου την επόμενη χρονιά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο σούπερ σταρ των "λιμνανθρώπων" φαίνεται πως δεν πτοείται από το σοβαρό τραυματισμό του και ήδη σκέφτεται την επόμενη χρονία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε ανοικτά για πολλά θέματα, όπως τον τραυματισμό του και εισηγήθηκε για την παραμονή του Χάουαρντ όσο και του Γκασόλ στο ρόστερ της ομάδας, καθώς τους θεωρεί σημαντικό

κομμάτια στο παζλ για τη διεκδίκηση του τίτλου για τη νέα χρονιά.

"Είναι πολύ σημαντικό να μείνει ο Χάουαρντ και ελπίζω να το κάνει. Πιστεύω πως το Λος Άντζελες είναι το ιδανικό μέρος γι’ αυτόν για να απογειώσει την καριέρα του. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για σέντερ από εδώ. Θα μιλήσω μαζί του", Ο Κόμπε… τοποθετήθηκε για την παραμονή του Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο σέντερ των Λέικερς μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου και μπορεί να υπογράψει είτε νέο πενταετές συμβόλαιο έναντι 118 εκατ. δολαρίων, είτε να μετακομίσει σε άλλη ομάδα για τέσσερα χρόνια έναντι 88 εκατ. δολαρίων.

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και για τον Πάου Γκασόλ, που ωστόσο έχει συμβόλαιο. "Για μένα πρέπει να μείνει ο Γκασόλ. Τον χρειαζόμαστε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Ξέρω πως το σάλαρι καπ είναι ένα ζήτημα, αλλά εγώ απλώς λέω τη γνώμη μου. Δεν είμαι αυτός που θα κόψει την επιταγή", ανέφερε καθώς με τόσο ακριβό ρόστερ ο φόρος πολυτελείας εκτοξεύεται από τα 30 στα 85 εκατ. δολάρια αν οι μισθοί της ομάδας ξεπερνούν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα 100 εκατ. δολάρια.

Ο ίδιος έχασε το φινάλε της σεζόν με ρήξη αχιλλείου. Το ιατρικό επιτελείο εκτιμά πως θα λείψει από τα παρκέ για 6 έως 9 μήνες, αλλά ο ίδιος αισιοδοξεί πως θα είναι έτοιμος από την αρχή της περιόδου, περίπου το Νοέμβριο. "Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος με την έναρξη της σεζόν, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Είναι ένας περίεργος τραυματισμός, υπό την έννοια ότι δεν νιώθω πόνο. Κάποιες φορές ξεχνάω πως είμαι τραυματίας, σηκώνομαι και πάω να βάλω βάρος στο πόδι μου και τότε καταλαβαίνω το πρόβλημα. Χρειάζεται υπομονή".

Ο Κόμπι ρωτήθηκε αν ο τραυματισμός του αποτελεί συνέπεια του γεγονότος ότι αγωνιζόταν για 45+ λεπτά ανά αγώνα στο φινάλε της περιόδου, δίνοντας μια... αποστομωτική απάντηση που αποκαλύπτει ποίος κάνει το κουμάντο στην ομάδα της δυτικής όχθης. "Κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν. Δυστυχώς έπρεπε να παίξουμε στα τελευταία παιχνίδια για την πρόκριση στα play offs και να τα δώσουμε όλα. Φυσικά και ήταν δική μου επιλογή να παίζω τόση πολλή ώρα. Πιστεύετε ότι ο Μάικ Ντ’ Αντόνι θα μου έλεγε πότε να μπω και πότε να βγω από το ματς;",

"Πιστεύω πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν αμφιβάλω καθόλου γι’ αυτό. Όμως οι τραυματισμοί μάς επηρέασαν πολύ φέτος. Οι Λέικερς πάντα βρίσκουν το δρόμο τους, τέτοια είναι η φύση της ομάδας", έκλεισε, δεν κρύβοντας την αισιοδοξία του για ένα έκτο πρωτάθλημα παρά τα 35 του χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα